R. Kelly beskyldt for at holde kvinder fanget i sex-kult – benægter alle anklager

R. Kelly beskyldt for at holde kvinder fanget i sex-kult – benægter alle anklager
Foto: Bryan Bedder/Getty Images

Han har siddet der før, og nu sidder han der igen: I saksen med en række seriøse sexskandaler i skødet. Denne gang involverer anklagerne dog hverken børneporno, videooptagelser af eller giftermål med mindreårige, men derimod en længere række kvinder, der efter sigende skulle være undertrykt i en form for R. Kelly-kult.

Anklagerne landede via Buzzfeed, hvor journalist Jim DeRogatis i en omfattende artikel fremlægger, at Kelly har seks kvinder boende uden for henholdsvis Atlanta og Chicago. Her skulle han efter sigende holde dem under skarpt opsyn, kontrollere hvem, de er i kontakt med, samt holde deres hverdag i stram snor – med fuld kontrol over deres påklædning, sove-, mad- og badevaner samt måden, de seksuelt tilfredsstiller ham på. Sidstnævnte skulle yderligere blive videooptaget til Kelly og hans venners fornøjelse.

Informationerne stammer blandt andet fra en af kvindernes forældre, der har søgt hjælp hos FBI for at få deres 19-årige datter ud af kløerne på Kelly. Forældrenes fortælling om, hvordan deres datter holdes under skarp kontrol af Kelly, er yderligere blevet bekræftet af tre kvinder, der tidligere har været en del af Kellys “entourage”. De tre kvinder har yderligere udtalt, at Kelly kalder de givne kvinder »babies«, mens de skal kalde ham »Daddy« – og at de givne babies forventes at ignorere alle andre mænd, med mindre de vil afstraffes fysisk.

Den 50-årige r’n’b-sanger har dog i dag benægtet alle anklager. Hans advokat, Linda Mensch, har udtalt følgende i en udtalelse til Pitchfork: »Mr. Robert Kelly er både foruroliget og forarget over de nylige erfaringer, der tilskrives ham. Mr. Kelly benægter utvetydigt disse anklager og vil arbejde flittigt for med al magt at forfølge sine anklagere og rense sit navn«.

En talsmand fra Buzzfeed News, Matt Mittenthal, har kommenteret på Menschs udtalelse: »Vi står fuldt ud bag historien, der er baseret på ni måneders interviews og gammeldags, undersøgende journalistik«.

Der er endnu ikke blevet udstedt nogen officielle søgsmål eller lignende.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af