Haven Festival: Iggy Pop lod sig ikke pensionere

Haven Festival: Iggy Pop lod sig ikke pensionere

Fredag aften på den nye Haven Festival leverede Iggy Pop en performance, der kunne få enhver spindoktor til at gnide sig i hænderne over at have fundet den perfekte poster boy til kampagnen om at sætte pensionsalderen op.

Til koncertens første riff, den ikoniske ’I Wanna Be Your Dog’, kom den 70 årige proto-punker – bogstavlig talt – allerede ud over scenekanten og tog hul på den energiudladning, man så inderligt havde håbet på.

Havde man i 60’erne lagt sine penge på, at Iggy, datidens personificering af tillægsordet bizar, i 2017 skulle samle generationer til fællessang i Danmark, havde man nok været meget rig i dag. »I need a fucking ride!«, skreg James Newell Osterberg, Jr. og satte gang i backingbandet og publikum på Refshaleøen med ’The Passenger’.

Fem sange inde havde aftenens hovednavn udover de allerede nævnte sange kærtegnet publikum med ’Gimme Danger’, ’Lust For Life’ og ’Skull Ring’. Hans Kongelige Performance Excellence havde tydeligvis en hitparade på sinde.

Kortvarigt tænkte jeg, at han gav slip på publikums opmærksomhed under den mere tilbagelænede start af ’I’m Sick Of You’, blot for, at han kastede en veludført energisk katarsis i hovedet på mig. Han havde skam haft opmærksomheden i sin hule hånd hele tiden.

Iggys sortklædte backingband kunne måske med rette anklages for at være en anelse anonyme og kalkulerede, men for at være ærlig, følte jeg mig omtrent ligeså ligeglad, som Iggy syntes at være med, at hans hud og muskler hænger, og at alderen burde tynge ham. Attituden sidder der nemlig stadig. Det strålede ud af ham, da han med mikrofonen i bukserne sendte en spytklat på kameraet og igen forenede sig med sine fans nede foran scenen.

’Gardenia’ fra sidste års ’Post Pop Depression’ har for mig status af nyklassiker og viste, at den gode Iggy ikke er færdig med at tilføje guld til sit bagkatalog. Det var derfor skønt, at der var blevet plads til den på en sætliste, der ellers var meget retrospektiv. Han kunne retfærdigt have insisteret lidt mere på sin egen aktualitet. Det skal dog ikke skygge for, at ikonet leverede en forrygende koncert, som fremover vil agere værn mod min frygt for at blive gammel.

Iggy Pop. Koncert. Haven.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af