Hvem fanden har tilladt, at Noah Cyrus’ nye single med XXXTentacion er blevet udgivet?

Burde en 17-årig popstjerne udgive et nummer med voldssigtede XXXTentacion? Nej, det burde hun ikke.
Hvem fanden har tilladt, at Noah Cyrus’ nye single med XXXTentacion er blevet udgivet?
XXXTentacion.

KOMMENTAR. »You just made the worst mistake / and you’ll regret it, darling«, lyder de første linjer på Noah Cyrus’ nye single ‘Again’. De hører naturligvis hjemme i en kontekst af ung kærlighed, men de klinger på en anden måde, når man ser, hvem den unge sangerinde har som gæst på singlen: Rapperen XXXTentacion.

For hvem fanden har tilladt, at Miley Cyrus’ 17-årige lillesøster udgiver en single med dette års mest kontroversielle rapper, som i starten af oktober skal i retten sigtet for at have banket og forsøgt at kvæle sin gravide ekskæreste?

Hans ekskærestes vidneudsagn er dybt skræmmende, også hvis blot en tiendedel af anklagerne skulle vise sig at være sande. XXXTentacion er naturligvis uskyldig, indtil andet er bevist, men hans Instagram-svar på tiltalen er rigeligt materiale til at erkende, at han enten er lettere forstyrret (og en ekstremt dårlig indflydelse) eller også bare har en virkelig, virkelig modbydelig humor. Og netop humor virker ikke til at være noget, den 19-årige rapper er i stor besiddelse af.

Men her er han så – som gæst hos en 17-årig popstjerne, der i omkvædet synger »I wanna be your lover«. Sætningen ytres to gange i omkvædet og skal første gang forstås som om, at det er den mandlige modpart, der synger til Cyrus. Den anden omgang – »I, I wanna be your lover« – kan dog umiddelbart forstås som Cyrus selv, men spørgsmålet er, om ikke det er fløjtende ligegyldigt, hvem der siger det.

En 17-årig popstjerne med en ung målgruppe skal ikke udgive et nummer med en voldssigtet rapper, hvor ordene »I wanna be your lover« indgår.

Det er direkte usmageligt og et ekstremt dårligt signal at sende til de unge piger (og drenge), der lytter til Noah Cyrus’ musik. Der er ikke som sådan noget kontroversielt i XXXTentacions lyrik på selve nummeret, men signalværdien overskygger alt.

Når en sangerinde tager en rapper med som gæst, er det en direkte støtte og godkendelse af sidstnævnte. Noget, som man i forhold til XXXTentacion bestemt ikke skal flage med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ja, historien byder på masser af eksempler på popsangerinder, der får lidt kant fra en ‘slem’ rapper, som måske endda i nogle tilfælde har siddet i fængsel for at handle med stoffer eller lignende – det er næsten en kliché. Men XXXTentacion-anklagerne er bare i en anden boldgade, og samarbejdet viser en komplet mangel på situationsfornemmelse.

Jeg indrømmer gerne, at jeg godt kunne lide XXXTentacions debutalbum, ’17’. Det er sundt, at hiphopverdenen begynder at tale om depression og mentale sygdomme, og her har han været en vigtig brik. Men jeg kan bestemt ikke lide hans person, og der ligger en dyb følelse af ambivalens, hver gang vi skriver om ham – for er al omtale ikke god omtale?

Én ting er, når han opererer i eget navn – der ved man et eller andet sted, hvad man får. Noget andet er, når han vikler sig ind i en ung popsangerinde, der synger om ung kærlighed til en sikkert endnu yngre målgruppe og tydeligvis er ret forvirret omkring, hvordan og med hvem, man lige skal gøre det.

Man kan ikke nødvendigvis skyde skylden direkte på Cyrus, men i stedet rulle øjne af de pladeselskabsfolk, som har tilladt, at den her sang er blevet udgivet. Sangerinden er ny i spillet (dette er hendes blot tredje single), og hendes professionelle bagland må bære det største ansvar for det her fuck-up – i sammenfletning med ekstremt dårlig dømmekraft fra Cyrus selv, det kan man ikke komme udenom.

XXXTentacion annoncerede i går torsdag singlen på sine sociale medier, og som Complex har påpeget, er en generel shitstorm under solid opsejling på de sociale medier.

Det her kunne være begyndelsen på enden af Noah Cyrus’ karriere, inden den overhovedet er kommet i gang. Det har hun ikke fortjent, men det har hendes hovedløse bagland et eller andet sted.

Læs også: Vidneudsagn mod XXXTentacion er virkelig skræmmende

Læs også: Soundcloud-rapperne lukker depressionen ind i hiphop – med hjælp fra emo, punk og grunge

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af