Her er ALT, hvad vi ved om Taylor Swifts kommende album ‘Reputation’

Taylor Swift udgiver sit sjette album på fredag, og førstesinglen ‘Look What You Made Me Do’ har varslet et imageskift, der i den grad har forvirret. Taylor Swift har ikke selv sagt et kvæk om, hvad man kan forvente af ‘Reputation’, og umiddelbart har de foreløbigt fire singler stukket i ret forskellige retninger. Vi har forsøgt at samle de mange tråde og giver her et overblik over alt, vi ved om udgivelsen.
Her er ALT, hvad vi ved om Taylor Swifts kommende album ‘Reputation’

Tracklisten

‘Reputation’ kommer til at indeholde 15 numre, og indtil videre kender vi titlerne på fire af dem – første singlen ‘Look What You Made Me Do’, den efterfølgende ‘…Ready For It?’, ‘Gorgeous’ og den fjerdesingle ‘Call It What You Want’, der udkom i fredags.

‘…Ready For It?’ åbner ‘Reputation’, ’Look What You Made Me Do’ er albummets sjette nummer, ‘Gorgeous’ nummer otte og ‘Call It What You Want’ er nummer 11.

Swift har mange ekstremt lange album bag sig, de længste værende ‘Fearless’ fra 2009’ og ‘Red’ fra 2012 – begge med en spilletid på over en time. Det korteste er faktisk hitparaden ‘1989’ fra 2014 med 13 numre. Ingen grund til at gå ned på hit-kandidater.

Et af de mere saftige rygter om Taylor Swifts trackliste er, at Ed Sheeran og Future har gæsteoptrædener på ‘Reputation’. Rygterne skyldes en række kinesiske tegn i videoen til ‘… Ready For It?’, der kan oversættes til ‘Taylor’, ‘The Future’ og ‘Eddie’. Hvem ved?

Producerne

Den svenske hitmager Max Martin har skrevet mange af Taylor Swifts sange – som i rigtig mange. ‘Shake It Off’, ‘Bad Blood’, ‘Blank Space’ og ‘Wildest Dreams’ er bare nogle af dem, og han er naturligvis også inde over ‘Reputation’. Han var co-writer på ‘… Ready For It’, mens Jack Antonoff var en af sangskriverne og producerne på ‘Look What You Made Me Do’. Herudover er Max Martins partner in crime, Shellback, og produceren Ali Payami også med på holdet – alle svenskere, der jo som bekendt har et fast greb om popmusikken.

Den svenske producer-treenighed plus Jack Antonoff tyder umiddelbart på, at man kan forvente et popalbum af samme kaliber som det ekstremt vellykkede ‘1989’ fra 2014. ‘Gorgeous’ og ‘Call It What You Want’ ligger sig fint i forlængelse af ‘1989’-lyden, mens ‘Look What You Made Me Do’ og ‘…Ready For It?’ dog er ret anderledes og mere pågående.

Artworket

Albummets sort-hvide artwork skriger af 00’erne, og da det blev offentliggjort, blev det med det samme offer for internettet, der så meme-potentiale i det lidt outdatede, ‘rå’ look. Der er næsten lidt Avril Lavigne over de gotiske bogstaver, sølvkæde-chokeren og den hullede sweater, og man kan ikke undgå at tænke på Green Days ‘American Idiot’-albumartwork, når man ser lyric-videoen til ‘Look What You Made Me Do’.

Andensinglen ‘…Ready For It’ udkom som reklamefilm for en football-kamp med et hidsigt orange artwork og blokbogstaver. Udtrykket er ret langt fra det visuelle univers, som ‘Look What You Made Me Do’ forsøgte at etablere, og forvirringen voksede yderligere, da den sukkersøde tredjesingle ‘Gorgeous’ blev præsenteret i pink farver på Taylor Swifts Instagram-profil. ‘Gorgeus’ fik dog en lyrikvideo, der i højere grad fulgte op på ‘Reputation’s avislignende look.

Fjerdesinglen ‘Call It What You Want’ fik også en lyrikvideo, men på mange måder mindede den om album-artworket fra ‘1989’.

Kort sagt er forvirringen stor, når det kommer til ‘Reputation’-albummets visuelle side.

Den nye Taylor Swift

»I’m sorry, the old Taylor can’t come the phone right now. Why? ‘Cause she’s dead«, siger Taylor Swift i ‘Look What You Made Me Do’. Den gamle Taylor er død og borte. Men hvad skal det betyde? Med sit ultrapoppede producer- og sangskriverhold kan der næppe være tale om, at den catchy og velskrevne popmusik fra ‘1989’ allerede har passeret sin udløbsdato.

Men som tidligere nævnt introducerede ‘Look What You Made Me Do’ og ‘…Ready For It’ dog en ret anderledes lyd end forventet. Begge numre er karakteriseret af, at Taylor en god del af tiden snakke-synger (det kan ikke for alvor kaldes rap), og umiddelbart klæder melodiske popfraser hende altså bedre.

Popfraser var der bestemt flere af på tredjesinglen ‘Gorgeous’, og selv om nummeret ikke er på højde med popperler som ‘Wildest Dreams’, ‘Style’ og ‘Blank Space’ fra ‘1989’, peger det langt mere i retning af den velkendte Taylor Swift og hendes hitkartotek. Det samme gør sig gældende for ‘Call It What You Want’, der klart er den stærkeste single fra ‘Reputation’ hidtil. Her har man ikke den flade fornemmelse af at lytte til et nummer, hvis primære rolle er at iscenesætte en ny Taylor – det er virkelig et fint popnummer i sig selv.

Reputation udkommer den 10. november, og vi er spændte på at finde ud af, om der er lidt tilbage af den gamle Taylor.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af