Roskilde Festival: Her er de fire største scoops i ugens annonceringer

I dag har Roskilde Festival afsløret 11 helt friske navne til næste års plakat. Her er vores favoritter fra bandpakken.
Roskilde Festival: Her er de fire største scoops i ugens annonceringer
Stormzy på Roskilde Festival i 2016. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Gorillaz

Okay, at Damon Albarn kommer på Roskilde Festival i en eller anden form er efterhånden ikke en overraskelse – inden for de seneste par år han har både været der solo og som en del af koncerterne med The Syrian National Orchestra for Arabic Music og Africa Express.

Men at han denne gang tropper op med Gorillaz er virkelig (endnu) et scoop. Bandet har netop givet en forrygende koncert i Royal Arena, og storformen bliver forhåbentligt overført til under den orange teltdug.

Damon Albarn er en virkelig karismatisk frontmand, det har han bevist gang på gang, og Gorillaz-koncerter kan et eller andet særligt, når det kommer til at skabe en kollektiv følelse blandt publikum.

Selv om vi glæder os til at høre klassikere som ‘On Melancholy Hill’, ‘Stylo’, ‘Feel Good Inc.’ og mange flere, er der bestemt også numre fra det nye album ‘Humanz’ at se frem til, og som altid er det også spændende, om (og hvilke) gæster, Gorillaz har med fra deres familie af feature-artister.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. David Byrne

En sand legende kommer til Roskilde Festival, og selv om David Byrne i den brede bevidsthed måske ikke er kommet lige så vidt og bredt ud som navne a la Bob Dylan, Paul McCartney og Bruce Springsteen, er amerikaneren med helt i toppen, når man skal kåre musikhistoriens sande originaler og regelbrydere.

De fleste kender nok Byrne som frontmand i hedengangne Talking Heads, der med en unik kombination af artrock, verdensmusik, postpunk, funk og meget mere var pionerer i new wave-bevægelsen. Gruppen er for længst gået i opløsning, men klassiske album som ’Remain In Light’ og ’More Songs About Buildings and Food’ og hits som ’Psycho Killer’ og ’Once In a Lifetime’ vil klinge til evig tid.

Siden bandets opløsning har Byrne kreeret en farvestrålende solokarriere, der blandt andet har involveret samarbejder med kunstnere som Brian Eno og St. Vincent. På Roskilde Festival bliver publikum trakteret med sange fra hele hans karriere.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Stormzy

Grime-stjernen leverede en af de mest mindeværdige koncerter på Roskilde Festival i 2016. For det første fordi han er så stærk live og tydeligvis kommer fra en tradition, hvor man skal kunne levere på mikrofonen til enhver tid. Men også fordi det var sådan et moment, hvor det gik op for alle, hvor stort grime og UK-musik var blevet i Danmark.

Der var gigantiske moshpits og en stemning, der var både rowdy og kærlig. Siden har Stormzy gentaget succesen på et Store Vega, der nok sjældent har gynget så meget som til rapperens koncert i maj.

2017 var også året, hvor vi fik Stormzy i albumformat med ‘Gang Signs & Prayer’, der kombinerede hans signaturlyd af benhård grime med overraskende gospel-tendenser, der nikkede til Kanye West og Chance the Rappers seneste, spirituelle udgivelser.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. First Aid Kit

First Aid Kit har spillet på Roskilde Festival over flere omgange – senest på Arena i 2015, og hvem ved, måske de ligefrem er klar til den største scene? Måske lidt over målet, men en solbeskinnet eftermiddag i selskab med de to countryelskende søstre foran Orange lyder umiddelbart som den perfekte førstehjælp til en udkørt Roskilde-sjæl. Ellers tager vi bare Arena igen.

Den svenske søsterduo, bestående af Klara og Johanna Söderberg, er kendt for deres melodiske countrypop med skudsikre vokalharmonier og masser af pedal-steel, og selv om deres album ofte har en ret poleret lyd, bliver der absolut ikke sparet på guitarsoloer og headbanging, når First Aid Kit optræder live.

Duoen har for nylig udgivet singlerne ‘It’s a Shame’ og ‘Postcard’ fra deres næste album ‘Ruin’ (19. jan), og det lyder som om, der kun er skruet mere op for pedal-steelen. De nye numre skal nok blive luftet til sommer.

Læs også: Roskilde Festival afslører 11 nye navne – Gorillaz på Orange

Læs også: Roskilde Festivals legende-booking: David Byrne kan blive den historiske dansefest, du ikke må misse

Læs også: 14 navne Roskilde Festival bør booke til Orange Scene

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af