Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – romantisk svensker-rap, Smerz og en talentfuld lillesøster

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – romantisk svensker-rap, Smerz og en talentfuld lillesøster
Den svenske rapper Cherrie.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Smerz ’Have Fun’

En større girl squad stadset ud i sit fineste puds, champagneklink og glamourøse gruppefotos. Musikvideoen til Smerz’ nye ’Have Fun’ lugter af succes og glade dage på overfladen, men lydbilledet trækker (ligesom enkelte snapshots) i en helt anden, ondsindet retning med detunede synths, der styrtdykker i frit fald. Den foruroligende stemning er langt mere ’Eyes Wide Shut’ end ’Mean Girls’.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Asiatica ‘Hide In Me’

Kalder alle Steve Lacy-fans: Lillesøster Asia aka Asiatica kan også en ting eller to med vokalen og den seksstrengede. På ’Hide In Me’, hendes første single nogensinde, går hun storebror i bedene med soulede figurer iblandet en stærk demo-folket undertone, hvor guitaren cruiser afsted i afspændt tempo. Kort, nedbarberet og appetitvækkende.


3. Molo ’Stilen lagt’

Stilen er lagt på Molos dugfriske og iskolde single, hvor firkløveret bestående af Gilli, Benny Jamz, Branco og Stepz lægger vers på vers om, ja, stilen. Endnu engang er det righoldigt med stærke replikker samt et infektiøs hook fra Benny, og et af de mest fremtrædende momenter er passagen i Gillis vers, hvor han rapper om at slentre ned ad Champs-Élysées med en Capri-Sonne i hånden.

Hør sangen på Spotify HER.


4. Margrete ‘Teen’

Med Smerz og Sassy 009 som bannerførere kan man roligt sige, at Norges jenter for tiden gemmer på en mindre guldmine af dragende elektronisk musik. Seneste skud på stammen er teenageren Margrete med singlen ’Teen’: En pilgrimsfærd ind i voksenlivet med, hvad der næsten kan beskrives som en tungere version af Floating Points-agtige lydterræner, der skælver i det skjulte som kontinentalplader.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Pablo Paz feat. Linda Pira & Cherrie ’Säg Till Mig’

Navnet Pablo Paz ringer måske ingen klokker herhjemme, men den Grammy-nominerede producer er efterhånden et husholdt navn i Sverige, hvor han i over et årti har arbejdet med de største artister på den anden side af sundet. Nu kommer turen så til rapperne Linda Pira og Cherrie på den amourøse ’Säg Till Mig’, der gør sit bedste for at skabe en moderne Aaliyah-vibe.


6. Pi’erre Bourne feat. Playboi Carti ’Yo Pi’erre’

»Yo Pi’erre, you wanna come out here?« er på ingen tid blevet hiphoppens nye store producer-tag. Som trofast hofproducer for Playboi Carti bærer Pi’erre Bournes karakteristiske beats med ungdommelige og melodiske synths en stor del af ansvaret for den fremadstormende rappers gennembrud. Men på ’Yo Pi’erre’ tager han også mikrofonen i egen hånd på et track, der lyder overraskende problemfrit.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Steel Banglez feat. Yungen, MoStack, Mr Eazi & Not3s ’Bad’

Engelske Steel Banglez kendes i dag bedst som husproducer til rapperen Mist, der egentlig skulle have været forbi Pumpehuset til en Soundvenue Session i sidste uge, men beklageligvis måtte aflyse grundet forpligtelser i studiet. Som afbødning på ærgrelsen kan du passende trykke play på producerens sprudlende ’Bad’, hvor en perlerække af UK’s fineste hives med på et klubbet beat imellem afrobeat og dancehall.


8. Waldo & Marsha ’Sensational’

Waldo & Marshas seneste ep ’In It to Win It’ fra 2015 løftede blikket væk fra sekstettens forhenværende shoegaze-præg og over til drømmende og sfærisk popmusik. Den fjerlette brise pustes nu videre på gruppens nye single ’Sensational’, der agerer første nummer fra en kommende ep.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Triathalon ’Couch’

Den Brooklyn-baserede trio Triathalons kommende album ’Online’ står så småt for døren, og det annonceres med ’Couch’. Førstesinglen flyder i en døsig og lo-fi-lækker trance af Tumblr-intimitet og flimret hjemmevideo. Forsanger Adam Intrators luftige falset svæver over beatet, men synker samtidig tungt i dyndet af den forblændede synth. ’Online’ lander den 16. februar.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Joyner Lucas ‘I’m Not Racist’

»Jeg er ikke racist, men…« plejer som oftest at være en indledende og halvhjertet disclaimer til racistiske udtalelser. Netop dette udtryk dissekerer Massachusetts-rapperen Joyner Lucas på ’I’m Not Racist’, der takket være sit enormt stærke budskab – præsenteret gennem både en hvid alt-right-sympatisørs og en sort rapper-types optik – går viralt i øjeblikket. Vi tager hatten af for nuancerne.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Læs også: Hør ugens fem vigtigste nye album

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af