Breakin’ Sound 2017: De 12 mest lovende udenlandske navne

Hvem kommer til at dominere musikåret 2017? Her er vores bud på 12 internationale kunstnere, der har potentiale og talent til at sætte et eftertrykkeligt aftryk på de kommende 12 måneder.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Young M.A

Hvem er hun?
Den nåede ikke helt samme højder som ’Black Beatles’ eller ’Bad and Boujee’, men Young M.A stod for et andet af 2016’s virale rap-hits i form af den supercharmerende ’OOOUUU’.

Den 24-årige rapper fra Brooklyn har siden da surfet på en skyhøj bølge af succes, og efter en række mixtapes udgivet i 2015-2016 er tiden i 2017 inde til at udgive debutalbummet ’Her Story’, som dog endnu mangler en officiel udgivelsesdato.

Hvordan lyder hun?
Det vrimler frem med stærke kvindelige rappere, der alle byder på særegne personligheder, unikke lydkonstellationer og masser af personlighed (tjek bare Princess Nokia og Kodie Shane længere nede på listen).

Young M.A har både karisma, bars og flair for at skrue et anderledes rap-hit sammen, og så er hun åbent homoseksuel i en genre, som har en grim historie for ikke altid at være lige fordomsfri. M.A bærer stolt sin seksualitet til fuld skue og gør det med en sådan selvsikkerhed, at det er svært ikke at blive blæst bagover.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Maggie Rogers

Hvem er hun?
Ung amerikansk sangerinde fra Maryland, som i 2016 gik viralt takket være en video fra musikskolen Clive Davis Institute i New York. Her var Pharrell på besøg, og hans yderst begejstrede reaktion på eleven Maggie Rogers’ ‘Alaska’ spredte sig hurtigt til en massiv skare verden rundt. Siden har Rogers henrykket med tre singler: Den officielle udgivelse af ‘Alaska’, ‘Dog Years’ og den helt friske ‘On + Off’. Hende debut-ep ‘Now That the Light Is Fading’ udkommer den 17. februar på Universal.

Hvordan lyder hun?
Der er ikke noget at sige til, at Pharrell blev blæst væk. Rogers er sprunget frem med et unikt tag på popmusikken, som er helt hendes eget. Folktraditioner med begge ben på jorden møder en mere moderne tilgang med samples og underfundig elektronik – en kombination, som skal spores tilbage til Rogers fortid som banjospiller og en rejse til Paris, hvor den franske dancemusik fik sneget sig under huden på hende. Klassisk og moderne på samme tid. Én ting er dog produktionerne – Rogers’ ekstremt fine stemme ville i sig selv være nok til en plads på listen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Cosmo Pyke

Hvem er han?
Nogle gange kigger man tilbage på sit unge selv og tænker: ‘Hvorfor nåede jeg ikke at udrette mere?’. Sådan får man det, når man lærer 18-årige Cosmo Pyke at kende, som allerede har godt gang i både musik- og modelkarrieren foruden at være indædt skater. Det skarpe øje vil måske kunne huske den unge London-knægt fra Frank Oceans ‘Nikes’-video, men her er fokus altså på musikken. Sidste års ‘Social Sites’ markerede Pykes første officielle single, selv om hans Soundcloud også indeholder en håndfuld mere eller mindre skramlede demoer. En debut-ep er på vej.

Hvordan lyder han?
Pyke er opvokset i Peckham: Et område i Sydlondon, hvor også en hvis Archy Marshall aka King Krule har slået sine folder som purk. Marshall er pudsigt nok den tætteste, Pyke kommer på en musikalsk sjælepartner, for denne teksts hovedperson gør sig også i en skrammel-charmerende rodebunke af lo-fi-rock og følsomme tekster – på ‘Social Sites’ om en ekskæreste og de sociale mediers indvirkning på kærligheden. Det er slacket på den helt rigtige måde. Som Pyke har udtalt til Dazed om sit eget virke: »Creating art that people don’t need but might want«.

Hør mere på Soundcloud.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Kodie Shane

Hvem er hun?
Lil Yachty viste sig at være en af de mest polarisende rapfigurer i hele 2016, og er Lil Boat stadig lidt for aparte til din smag, kan du med fordel kigge videre i hans Sailing Team-crew.

Her finder man 18-årige Kodie Shane, der ligesom Yachty er fra Atlanta og fortsætter med at give byen et ry som rappens excentriske hovedstad. Shane har en pladekontrakt hos Epic Records (et underselskab til Sony), som i december stod for at udgive ep’en ’Zero Gravity’, der bestod at både nye og gamle tracks fra den stadig meget unge rimsmed.

Hvordan lyder hun?
Shane hænger ud med Lil Yachty, så naturligvis er der noget pastelfarvet over hendes rapunivers. Men der er flere sider af én sag, og gennembruddet kom for alvor med ’Sad’ – en dryppende melankolsk rap-vræler, der handler om, at man nogle gange bare har lyst til at være ked af det. Bare lige i ét minut. Men så kommer Lil Yachtys autotunede bars ind, og videoen er hertil en humoristisk udlægning af dårlig speeddating og Yachty med paryk og skæg klædt ud som Shanes terapeut.

Selv på balladerne skejer Shane ud, og hendes energi er som et kæmpe bundt balloner, der ikke kan holdes nede (tjek bare ’Drip In My Walk’). Ægte karisma kan ikke skjules, og der sker noget magisk, når denne her boblende, brusende personlighed laver lyserøde rap-ballader. Det burde ikke fungere, men det gør det.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Jorja Smith

Hvem er hun?
19-årig sangerinde fra Walsall, England, der tog musikpressen med bukserne nede, da hun i i starten af 2016 udsendte sit debutnummer ’Blue Lights’, mens hun stadig arbejdede på en Starbucks. Singlen blev promoveret af Skrillex og Stormzy og fik også spilletid i OVO Sound Radio på Beats 1.

Smith udgav i november sin debut-ep ’Project 11’, men har ingen intentioner om at skrive kontrakt med et pladeselskab lige nu. »Det går godt nu her«, har hun netop udtalt til BBC, som for nyligt gav hende en femteplads på deres BBC Sound of 2017-liste.

Hvordan lyder hun?
Smith er først lige begyndt at danne sin musikalske identitet, og en af hendes styrker er variationen i det hidtidige (lille) repertoire. Stemmen er intens og nærværende, stor og stærk, og folder sig på ’Blue Lights’ ud i et smagfuldt neosoul-univers, mens ’Project 11’ viste nye facetter af hendes kraftfulde stemme: På ’Carry Me Home’ lyder Smith som Adele, hvis hun sang covers af Amy Winehouse, og så er der også reminiscenser af Smiths opvækst i klassisk musik spore hist og her – for eksempel de højtidelige korsekvenser i ’Something in the Way’.

Er du i tvivl om stemmen, så tjek hendes live-cover af Marios ultra-flødede r’n’b-hit ‘Let Me Love You’ fra 2004.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Alexandra Savior

Hvem er hun?
En 21-årig sangerinde og sangskriver fra Portland, der har skabt et frugtbart samarbejde med Arctic Monkeys-frontmand Alex Turner, som sammen med rutinerede James Ford har været med til at skrive og producere hendes debutalbum ’Belladonna of Sadness’, der udkommer den 7. april.

Savior har udgivet tre officielle singler, mens hendes første demo, ’Risk’, faldt i så god jord, at den kom med på soundtracket til anden sæson af ’True Detective’. Savior har turneret med The Last Shadow Puppets og agerer i januar support for Hamilton Leithauser.

Hvordan lyder hun?
Savior er måske ung, men hendes sind er af den gamle skole, og hun har tidligere udtalt, at klassiske vokalister som Otis Redding, Etta James og Adele hjalp hende med finde sin stemme.

Musikken er dyster, ulmende, sensuel, farlig og lyder lidt, som hvis mørkglødet synthpop blev spillet af et rockband. Der sker meget – fra James Bond-guitaren i ’Mystery Girl’ til de skødesløse Alex Turner-fraseringer i ’Shades’ – og med et endnu sparsomt repertoire virker Savior som om, at hun har rigtig meget at byde på, både i forhold til sangskrivning og vokalmæssig ydeevne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Steve Lacy

Hvem er han?
Et 18-årigt stortalent, der som bare 16-årig blev en del af The Internet sammen med Syd Tha Kyd og Matt Martians. Lacy blev introduceret gennem neosoul-gruppens daværende keyboard-spiller Jameel Bruner, der er bror til Thundercat, og producerede mere end halvdelen af The Internets Grammy-nominerede ’Ego Death’-album fra 2015.

Lacy har dog også haft tid til at lave musik i eget navn, og hans Soundcloud bobler over med mere demo-agtige indspilninger. For et par måneder siden udgav han sin officielle debutsingle ’Some’, som er første forsmag på en kommende udgivelse ved navn ‘Steve Lacy’s Demo’.

Hvordan lyder han?
Lacy mestrer både guitar og bas, og mens sidstnævnte selvfølgelig fylder en del i The Internets hiphop-inspirerede soulunivers er solomaterialet mere overhældt med den seksstrengede. Indrømmet: ’Some’s boblende baslinje er funk-tastisk, men det er guitarfiguren, der løfter den lille popsang til en groovy perle. ’Thats No Fun’ og ’Dothers May Song’ er også små fine og skramlede guitarballader, og så har Lacy en vokal, der minder om et ungdommeligt Pharrell-croon. Med færdigheder som både producer, sangskriver og vokalist er der måske ligefrem en del lighedspunkter de to imellem.

Hør mere på Soundcloud.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Diana Gordon

Hvem er hun?
Nej, Diana Gorden er ikke ‘Becky’ fra Beyoncés ’Sorry’, men hun er kvinden bag de ikoniske linjer, som skabte en del spekulation, da ’Lemonade’ udkom med dertilhørende rygter om Jay Z-utroskab.

Diana Eve Paris Gordon har faktisk været i branchen i mere end et årti og gennem tiden skrevet sange for superstjerner som Mary J. Blige, Jennifer Lopez og Ciara, mens hun også har udgivet et rendyrket popalbum som Wynter Gordon. Det er dog fortid nu, og med et nyt alias, en ny lyd og en ny pladekontrakt med 4AD er Gordon klar til et helt igennem friskt kapitel i karrieren.

Hvordan lyder hun?
Det er endnu svært at forudse alt for meget om Diana Gordons musikalske sti. Førstesinglen ’The Legend Of’ er strygerbesat og nærværende r’n’b, men Gordon viste for alvor tænder på ’Woman’, hvor hun giver den som rocket soul-diva med en attitude, der syder, spruttet og rusker. Her kommer hendes småhæse og selvsikre vokal til sin fulde ret, og her træder Gordon i den grad i karakter som soloartist.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Elohim

Hvem er hun?
Meget af karrieren har Elohim gemt sig bag en tigermaske, og vi kender stadig ikke navnet på den 24-årige sangerinde og musiker fra Los Angeles.

Tre ting vi ved: Hun udgav i 2016 sin ti numre lange og selvbetitlede debut-ep, hun har lavet et samarbejde med rapperen Casey Veggies (’All That Gold’), og så slog hun i november benene væk under os med den nye single ’Hallucinating’.

Hvordan lyder hun?
Elohim har givet enkelte interviews, hvor hun fokuserer på, hvordan angst spillede ind på debut-ep’en, som viste forskellige sider af hendes poptalent: Fra sprudlende electropop til mere dystre og r’n’b-influerede stunder.

Som sagt er ’Hallucinating’ dog grundlaget for inkluderingen på denne liste, og selv om nummeret handler om, hvordan angst kan give følelsen af at hallucinere, er selve lydsiden et uimodståeligt popnummer med en vidunderligt skæv guitar, strygere og et genialt mariachi-stykke mod slutningen, som har resulteret i, at singlen også findes i en ’Mariachi Version’ (tjek diverse streamingtjenester).


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. A Boogit Wit Da Hoodie

Hvem er han?
Et co-sign fra Drake er givetvis ikke, hvad det har været, men det er stadig værd at holde øje, når en af hiphoppens mest indflydelsesrige tastemakers kaster sin kærlighed på nyt blod.

Det skete i maj 2016, da 21-årige Artist J. Dubose (det er hans rigtige navn!) fik lov til at agere opvarmning på hele tre datoer under Drake og Futures ’Summer Sixteen’-tour.

Dubose rapper under aliasset A Boogie Wit Da Hoodie, og han slog i starten af 2016 igennem med singlen ’My Shit’ fra debut-mixtapet ’Artist’. Han har siden landet en pladekontrakt med Atlantic Records (under major label-selskabet Warner) og et decideret debutalbum må være på trapperne i løbet af året.

Hvordan lyder han?
Atlanta, Chicago og Los Angeles. Hiphoppen har sine hotspots, som skifter løbende, og genrens fødested New York har i en årrække kæmpet for at finde både fodfæste og kommerciel appel. Den klassiske newyorker-raps fokus på rim og lyrik har det svært i en tid, hvor rap-hits med viralt potentiale tager det meste af opmærksomheden.

A Boogie Wit Da Hoodie tager da heller ikke ånden helt tilbage til Nas, for ungdommen siver ud af både beats og rim i den 21-årige Bronx-rappers virke. Men her er masser af stil, lidt Drake-ømhed (’Friend Zone’) og en vokal, der melodisk danser over trommemaskiner og klaver-samples. Det handler om at varetage sin arv, og ’My Shit’ rammer et særligt leje af at tage hiphoppen seriøst og samtidig have det sjovt.

Download ‘Artist’ hos Datpiff HER.


Noname

11. Noname

Hvem er hun?
Drill-genrens morderiske tematiseringer har længe stået i direkte forlængelse af Chicagos mordramte statistikker, men en talentfuld skare af rappere og sangerinder er begyndt at give hiphoppen fra Chi-Town et mere positivt udgangspunkt.

25-årige Fatimah Warner er med i fortroppen, og hun er da også en del af det helt rigtige slæng. Hun har lavet numre med Chance the Rapper, Saba og Mick Jenkins, og Chance inviterede hende endda med på scenen til ’Saturday Night Live’ i december.

Hun gik tidligere under navnet Noname Gypsy, men udgav som Noname sit debut-mixtape ’Telefone’ i midten af 2016.

Hvordan lyder hun?
Warner har en fortid i poetry slam, og det er nemt at høre, at hun har haft ord som metier i mange år. Rimene flyder simpelthen så ubesværet, at de hurtigt indfinder sig som et ekstra musikalsk lag i den soulede hiphop, som er både charmerende, finurlig og melodisk underspillet.

’Telefone’ kan ses som et led i bølgen af positiv hiphop, men det bliver musikken ikke mindre personlig af: Det er beretninger fra livet og hjertet, men med budskaber om håb og at gribe chancen. Det er derfor heller ikke her, du finder bombastiske omkvæd eller kæberaslende trapbeats: Noname er vellyd med både omtanke og spidsfindighed.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Princess Nokia

Hvem er hun?
24-årige og pisse seje Destiny Nicole Frasqueri, der tidligere har lavet musik som både Destiny og det ellers ret fantastiske Wavy Spice-alias.

Frasqueri er født, opvokset og bosiddende i New York og hersker stadig i metropolens DIY-sprudlende rap-undergrund. Efter to mixtapes i 2014 og 2015 fik hun i slutningen af 2016 et mindre gennembrud med sit debutalbum ’1992’, der blandt andet har landet hende en plads på plakaten til denne sommers Roskilde Festival. Før det kan hun dog opleves på Sigurdsgade 39 den 7. februar.

Hvordan lyder hun?
»That girl is a tomboy / with my little titties and my phat belly / I could take your man if you finna let me / it’s a guarantee that he won’t forget me / my body little, my soul is heavy«.

Frasqueri er en ghetto-prinsesse, og hun går til mikrofonen med en selvsikker, betonrå og fritænkende feminisme, der går direkte i flæsket på kønsnormer og snæversynethed.

Princess Nokia er dog også kontraster, og ’1992’ er fyldt med både introspektive newyorker-fortællinger (’Green Line’) og klubklare festhymner som ’Tomboy’, hvor ovenstående citat stammer fra.

Tribal-beats står side og side med trap-trommer og horn-samples, og ‘1992’ stopper ikke med at overraske, så snart man har trykket play. Det er efterhånden lidt en floskel i musik, men her er virkelig ingen regler.

Læs også: Breakin’ Sound 2017: De 10 mest lovende danske navne

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af