Hvem skal spille på Orange Scene? Her er de sikre navne og vores bud på de sidste pladser

Med 59 nye navne er Roskilde-plakaten (næsten) komplet. Men hvem skal spille på Orange, festivalens flagskib af en scene, der kan huse 60.000 publikummer? Mange af Orange-navnene er allerede placeret, men der er stadig plads til lidt gætværk. Og i en tid, hvor grænsen mellem Orange og Arena er mudret som aldrig før, er intet skrevet med orange blæk, før den endelige spilleplan lander senere hen.
Hvem skal spille på Orange Scene? Her er de sikre navne og vores bud på de sidste pladser
Foto: Jonas Holmriis/Soundvenue
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Onsdag – 4. juli

I 2017 var der tre Orange-navne om onsdagen. Året før var der kun to.

Indtil videre er der i år kun to, der er annonceret specifikt til at spille på Orange, og det er Saveus, der står for årets åbningskoncert, og Eminem. Nine Inch Nails og Cardi B er tilsyneladende de eneste kunstnere om onsdagen, der er af format til også at kunne indtage Orange Scene, og Nine Inch Nails er allerede annonceret til Arena.

På de sociale medier har Roskilde Festival udmeldt, at Eminem og Nine Inch Nails ikke kommer til at spille samtidig. Det vil nok betyde, at Nine Inch Nails får den afsluttende Arena-koncert omkring kl. 23, og at Eminem får Orange omkring kl. 21.

Så er der Cardi B. Er hun stor nok til at få Orange Scene sent om natten som dagens sidste navn? Eller vælger Roskilde at lade hende tage sig af Arena, mens Eminem gæster Orange? Det er alligevel også lidt vovet at sætte to så store hiphopnavne samtidig, men det virker også usandsynligt, at hun skulle tage sig af Arena endnu tidligere på aftenen som noget af det første.

Så reelt er der tre muligheder for Orange Scene onsdag: Enten hiver Roskilde Festival noget op af hatten sammen med tidsplanen, ellers vælger de Cardi B, eller muligvis gør de som i 2016 og lader det blive ved to navne.

Torsdag – 5. juli

Skabelonen for Orange Scene torsdag, fredag og lørdag er efterhånden ret fast. Der er altid fire koncerter pr. dag: En sent på eftermiddagen, en tidligt på aftenen, en sent på aftenen og en regulær natkoncert. Vi har allerede tre koncerter, der er fastlagt til Orange om torsdagen: Nephew og Bruno Mars står på festivalens website, og i vores nye interview med programchef Anders Wahrén afslører han, at First Aid Kit også får æren.

Nephew gør sig helt klart bedst i mørket, så de skal have en af de to seneste, og folk skal stadig gerne være lidt vågne til Bruno Mars’ popfolkefest, så han skal have en af de to i midten.

Bruno og Nephew er hovednavne, så de kommer nok lige efter hinanden, og Anders Wahrén har samtidig afsløret, at First Aid Kit kommer til at spille »tidligere på dagen«.

Med lidt hovedregning er vi nok ude i, at vi mangler et navn til den helt sene natkoncert torsdag. Hvem skal det være?

Khalid er populær, men kan han fylde Orange? Det er lidt af et sats, og han er ikke oplagt til sådan en sen koncert.

Hvem ellers har vi? When Saints Go Machine har tidligere åbnet scenen, og de ville i princippet være bedst om natten. Men det bliver nu nok Arena.

Interpol, My Bloody Valentine og Stormzy har alle sammen en lyd, der ville passe ind som en afslutningskoncert, men de er også ret vovede valg deres popularitet taget i betragtning. Måske Black Star kunne fungere i mangel på noget mere oplagt?

Vi håber nok uanset hvad, at Roskilde lige giver os en perfekt torsdagslukker, når den sidste håndfuld navne kommer med spilleplanen. Ellers er der den mulighed, at Nephew lukker, og en af ovenstående tager en af de to tidlige tider sammen med First Aid Kit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fredag – 6. juli

Fredag er den letteste dag at forudsige Orange-programmet. Det er nemlig allerede annonceret. Det drejer sig om Massive Attack, Nick Cave and the Bad Seeds, Pablo Moses og The Minds of 99.

Pablo Moses er allerede annonceret til at give eftermiddagskoncert, og i en pressemeddelelse skriver Roskilde Festival, at Massive Attack skal indtage Orange »i de sene nattetimer«. De resterende spilletider er også lette at gætte sig til: The Minds of 99 skal nok spille efter Pablo Moses, og så står den på Nick Cave og til sidst Massive Attack.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lørdag – 7. juli

Lørdag er tre kunstnere allerede sat til at indtage Orange: Gorillaz, Peter Sommer og Dua Lipa (sidstnævnte afsløret, sådan da, i vores interview med Anders Wahrén). Som hovednavn får Gorillaz nok enten plads som det sidste eller næstsidste, og Peter Sommer er nok blandt de to første koncerter på scenen. Dua Lipa ville være oplagt at sætte på lige inden Gorillaz. Så vi mangler én til midt i det hele.

Lørdagens program har flere potentielle kandidater til at indtage den sidste plads. Den danske sangskriverlegende C.V. Jørgensen er et godt bud. Det ville da også næsten være en fornærmelse ikke at give ham Orange, når en åndelig efterfølger som Peter Sommer skal derop. Mon Veto kan løfte opgaven?

Anderson .Paak and the Free Nationals kunne helt klart også være et godt (måske det bedste) bud på en solskinsfyldt Orange-fest, og hvis hun lige når at få det helt store gennembrud, kunne en popfest med norske Sigrid til nøds også være en mulighed. Men det er nok at strække den.

Læs også: Roskilde Festival: Fem tanker om det endelige program – på godt og ondt

Læs også: Roskilde Festival: Her er de 12 største scoops i dagens annonceringer

Læs interview: Q&A med Roskildes programchef: »Jeg kan ikke se, vi har nogen Orange-krise«

Læs også: Roskilde Festival afslører det fulde program – 59 nye navne på plakaten

Læs også: Roskilde Festival: Se dagsplanen for årets program            

Læs også: Roskilde-statistik: Hele festivalprogrammet forklaret i tal

Læs også: Roskilde Festival tilføjer 13 nye navne til årets kunst- og aktivismeprogram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af