Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hiphopfest med bl.a. Drake, Cardi B og Noah Carter

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hiphopfest med bl.a. Drake, Cardi B og Noah Carter
Drake. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Drake ‘Nice For What’

Indflydelsesrige kvinder i musikvideoen, et Lauryn Hill-sample og uimodståelig bounce. Sådan lyder opskriften på ’Nice For What’, som nærmest forvandlede Drake fra 6 God til vejrgud, da han i klædelig timing med vor kongeriges første forårsweekend slap denne ekstatiske sommer-banger. Hvem ved, måske giver singlen tilmed et smugkig ind til Drizzys næste album, der eftersigende er i støbeskeen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Swae Lee feat. Slim Jxmmi ‘Guatemala’

Hold fast: Rae Sremmurd er på trapperne med intet mindre end et tredobbelt album kaldt ’Sr3mm’, der indeholder 27 sange rubriceret under både Swae Lee og Slim Jxmmi som solokunstnere og brødrene som samlet duo. Fra Swae Lees ’Swaecation’-navngivne tredjedel får vi nu den tropisk læskende ’Guatemala’, en oplagt efterfølger til storhittet ’Unforgettable’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Cardi B ’Get Up 10’

For en uge siden landede Cardi B’s debutalbum ‘Invasion of Privacy’ som en rygende meteor i hiphopspillet. De gode numre står i kø, men der er noget særligt kompromisløst over introen ’Get Up 10’: »Look, they gave a bitch two options, strippin’ or lose / used to dance in a club right across from my school / I said dance, not fuck, don’ t get it confused / had to set the record straight ‘cause bitches love to assume«. Bum.


4. Kamasi Washington ‘Fists of Fury’

Haven-aktuelle Kamasi Washington har løftet sløret for sit næste (dobbelt)album. Det tvedelte værk ved navn ’Heaven and Earth’ udkommer den 22. juni og spyttede tidligere på ugen to smagsprøver ud, hvoraf særligt ’Fists of Fury’ henrykker: En knap ti minutter lang jazzodyssé, der på vanlig vis sprutter i alskens krøllede retninger. Udover dette års Haven Festival kan saxofonisten opleves i Pumpehuset den 3. juni.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Empress Of ‘Trust Me Baby / In Dreams’

Bag Empress Of’s adelige kunstnernavn gemmer sig spansk-amerikanske Lorely Rodriguez, der for tre år siden brød igennem med debutalbummet ’Me’. På dobbeltsinglen ’Trust Me Baby / In Dreams’ ruller kejserinden atter engang sin glasklare synthpop ud i lydterræner, der lyder som kroning på ny.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Nothing,Nowhere. ‘Sayer’

Emorock og hiphop blander i øjeblikket blod som aldrig før, og i kølvandet på Lil Peeps dødsfald er amerikanske Nothing,Nowhere. måske genrens største og mest oplagte referencepunkt. I dag er hans nye album ‘Ruiner’ ude, og de klagende guitarer sat sammen med sværmende synths på ‘Sayer’ føles tidligt som et højdepunkt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Janelle Monáe feat. Grimes ‘Pynk’

Janelle Monáe er godt i gang med at geare op til sit kommende album ’Dirty Computer’, som lander den 27. april. Oven på to lækre februarsingler serverer sanger- og skuespillerinden nu den stærkt insinuerende ’Pynk’ med Grimes på harmoniseringsvisit. Giv musikvideoen et spin – den er ét stort vink med en vognstang.


8. Noah Carter ’Search’

Tidligere på ugen delte Noah Carter en kort videoteaser for noget kaldt ’2nd demo’. Uanset hvad ’2nd Demo’ ender med at være, har B.O.C.-rapperen nu beriget os med singlen ’Search’: En Jens Ole McCoy-produceret elektronisk godbid med tropisk underkant. Tracket lander lige op til Noah Carters første headliner-koncerter i Store Vega og Train, der løber af stablen henholdsvis 26. og 28. april.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Don x Lee x Barber ‘Gucci Bag Sikini’

Byd velkommen til Don x Lee x Barber, en splinterny hiphoptrio fra Aarhus, som er i stald hos Force One Music. De tre dansk-somalieres debutsingle ’Gucci Bag Sikini’ giver næsten et indtryk af dem som en dansk gadependant til Migos: Beatet fra hofproduceren Daniel Rasmussen jonglerer klokkelignende keys, mens Don, Lee og Barber veksler stilsikre flows. Drengene har alle siddet inde, men satser nu på musikken.


10. Sigrid ’High Five’

2018 er lidt af et annus mirabilis for norske Sigrid: I starten af året vandt hun BBC’s Sound of 2018 og gjorde sig fortjent til en plads på vores udenlandske Breakin’ Sound. Nu har sangfuglen minsandten også delt mini-ep’en ’Raw’, hvis nummer ’High Five’ er en 24 karat pop-banger. Fang hende på Roskilde Festival den 7. juli.

Hør sangen på Spotify HER.

Læs også: Her er ugens ni vigtigste nye album – bl.a. Tinashe og Princess Nokia

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af