Omar bragte gaden til Spot Festival – indtil vagterne smed ubudne gæster ud

Omar bragte gaden til Spot Festival – indtil vagterne smed ubudne gæster ud
Omar på Aarhus Volume. (Foto: Benjamin Lind Holm/Soundvenue)

Selv om Omar kommer fra Bispehaven uden for Aarhus, og altså på en måde var på hjemmebane til Spot Festival, var det her ikke ligefrem det mest oplagte sted at se den talentfulde rapper.

Der er nemlig ikke vildt meget hiphop til festivalen, og gadens rappere har konsekvent været underrepræsenteret på Spot Festival. Omars eftermiddagskoncert så til at starte med også ud til at blive en hård omgang: Kun en håndfuld mennesker var dukket op, da han startede sit set med ‘Bare sig til’.

Man kunne næsten se lyset slukke i rapperens øjne, da han gik på scenen og så en ret så tom plads.

Heldigvis lod den unge kunstner sig ikke slå ud. Hans vokal var ekstremt stærk, og mens folk begyndte at strømme til under ‘Viser hende’ og ‘Rockefeller’, blev hans smil større og større. Omars vokal var usædvanligt stærk sammenlignet med andre kunstnere i hans generation, og mens menneskerne begyndte at samle sig foran scenen, blev hans selvtillid større.

Han introducerede mange af sine sange med korte a cappella-stykker, udbrød »I er fucking seje, mand«, og mod koncertens slutning virkede han helt tilpas på scenen. Det føltes som om, gaden havde fundet sin plads på Spot Festival.

Næsten, i hvert fald. For omkring halvvejs igennem optrædenen begyndte sikkerhedsvagter at jagte rundt efter de unge drenge og piger fra kvarteret, der havde sneget sig ind for at se lokalhelten.

Selvfølgelig er Spot Festival nødt til at smide folk ud, der ikke har betalt adgang. Men det virkede alligevel som et lidt trist billede at se de store skaldede vagtmænd jagte Bispehavens ungdom ud fra Omar-koncerten.

På en måde gav det musikken en ret rammende billedside: Mens Omar rappede om, at vi ikke taler ‘Samme sprog’ og sang om kløften mellem ghettoen og middelklassen på ‘Ik noget nyt’, forsøgte dørmænd at få fingrene i unge ballademagere, der blev ved med at zigzagge væk fra dem gennem publikum.

Læs anmeldelse: Spot Festival: Triumferende Saveus fik alle op på stikkerne – også sikkerhedsvagterne

Læs anmeldelse: Hong Kong leverede lækre, men usikre stileksperimenter på Spot Festival

Læs interview: Omar besynger ‘Problemstedet’ Bispehaven: »Vi vil alle sammen gerne videre herfra«

Omar. Koncert. Aarhus Volume.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af