Roskilde-planen: Her er de 10 værste overlap

Det er svært at nå det hele. Men man kan lige så godt begynde at overveje de svære valg i god tid.
Roskilde-planen: Her er de 10 værste overlap
Foto: Benjamin Lund/Soundvenue

Roskilde Festival har i dag offentliggjort årets spilleplan (og fuldendt årets program med 13 nye navne), og naturligvis er der som altid en række overlap, man skal tage stilling til. Der er så meget musik i så mange forskellige stilarter, at overlap er fuldkommen umulige at undgå.

Så hvordan ser det ud i år? Er det til at nå det hele? Er der nogle særligt besværlige valg, der skal træffes?

Vi har nærstuderet spilleplanen og fundet de værste overlap. Vi prøver til nogle af dem også at rådgive om en endelig beslutning, men det vil umiddelbart være op til den enkelte festivalgængers præferencer. Og så skal der til slut selvfølgelig være mulighed for først at beslutte sig i sidste øjeblik.

Onsdag

The Blaze, Apollo, 23.30 / Charlotte Gainsbourg, Avalon, 00.00 / Nine Inch Nails, Arena, 00.00
The Blaze lover en af årets mest visuelt gribende oplevelser (og et stærkt elektronisk set), mens Charlotte Gainsbourg stod bag lidt af et mesterværk sidste år i form af ’Rest’. Kaster vi Trent Reznors mørke industrial-rock oven i posen, er der lagt an til lidt af et dilemma. Det er dog nok muligheden for endelig at få set Gainsbourg live i Danmark, der lokker mest.

Torsdag

When Saints Go Machine, Arena, 16.00 / First Aid Kit, Orange, 16.00 / Smerz, Gloria, 16.45
Tre stærke navne fra henholdsvis Danmark, Sverige og Norge i en head-to-head-to-head. Man kan dog blive lidt nervøs for både, hvorvidt det er for tidligt til When Saints Go Machines efterhånden ret mørke univers, og hvor godt First Aid Kit kan fylde Orange Scene. Så norske Smerz vinder nok i denne omgang, for tanken om deres intime techno i Glorias ligeså intime rammer lyder magisk. Men der er frit valg på alle hylder.

6lack, Apollo, 18.30 / Superorganism, Gloria, 18.30 / Khalid, Arena 19.00
Khalid og 6lack er hver især nogle af tidens mest spændende r’n’b-kunstnere, og for at gøre konkurrencen endnu hårdere, spiller Superorganism syret weirdo-pop samtidig. 6lack er måske den, der lokker mest, da dette er hans debut på dansk jord.

Fredag

The Minds of 99, Orange 19.00 / Fleet Foxes, Arena, 19.00
Folk-ekvilibristerne Fleet Foxes er tilbage efter flere års pause, men de spiller samtidig med et af Danmarks allerbedste live-bands. Hvis du er en af de få, der endnu ikke har set The Minds of 99, skal du helt klart opleve det – ellers kommer det nok meget an på humøret.

Stefflon Don, Apollo, 20.00 / Laurel Halo, Gloria, 20.00 / (Sandy) Alex G, Pavilion, 20.15
Tre navne, der laver vidt forskellig musik, men som alle er ganske unikke talenter: Stefflon Dons festlige reggae-grime, Laurel Halos følsomme ambient-pop eller (Sandy) Alex G’s skæve lo-fi-fusioner? Det er ikke let at bestemme sig.

Joey Bada$$, Apollo, 21.45 / Nick Cave and the Bad Seeds, Orange, 22.00 / Sampha, Avalon, 23.00
Igen, det er vidt forskellige universer, der er i konflikt. Der er ingen tvivl om, at alle tre kan fylde deres respektive scener, og de har også alle fået oplagte spilletider. Spørgsmålet er blot, om Caves mørkerock, Bada$$’ hiphopfest eller Samphas rørende r’n’b trækker mest. Dropper man Cave, kan man jo i princippet nå de to andre – men vil man snyde sig selv for en af australierens altid mageløse live-optrædener?

David Byrne, Arena, 00.00 / Four Tet, Apollo, 00.00 / Massive Attack, Orange, 01.00
Denne er næsten ond. Tre navne, der ikke har gæstet Danmark i et par år, som alle tre er dybt indflydelsesrige i deres respektive stilarter. Byrne er dog alligevel så legendarisk som live-kunstner, at man har svært ved at vælge andet end at få set ham.

Lørdag

C.V. Jørgensen, Arena, 16.30 / Danny Brown, Avalon, 17.00 / Peter Sommer, Orange 17.30
Den danske sangskat er om noget blevet beriget af C.V. Jørgensen og hans åndelige arvtager Peter Sommer. Man skal naturligvis få set C.V. Jørgensen i løbet af i år, men hvis man alligevel får ham set andetsteds, er der måske grund til at overveje Danny Browns ustyrlige freakshow-hiphop. Dropper man hiphoppen, kan man nok også nå det meste af Sommer, hvis man spæner fra Arena.

Sigrid, Avalon, 21.30 / Vince Staples, Apollo, 21.30
Sigrid og Vince Staples er begge tilbage på Roskilde kun kort tid efter deres respektive debutkoncerter på festivalen. De er dog begge blevet mærkbart mere populære siden sidst, så hvis man ikke fik set dem første gang, har man chancen denne gang. Bare synd, hvis man ikke har set nogen af dem før. Popfest med Sigrid eller hiphop-rundbarbering med Staples? We can’t choose…

Gorillaz, Orange, 23.00 / Blonde Redhead, Avalon, 23.00 / MHD, Apollo, 00.00
Blonde Redhead er et stærkt band med en rig historie, men de har lidt trukket nitten ved at være placeret samtidig med Gorillaz’ Orange-afslutning. Siden Damon Albarn trods alt er kendt for at være svær at hive af scenen, kan vi nok forvente, at han desværre kommer til at spille ganske langt henover MHD’s afro-trap-fest.

Læs også: Roskilde Festival afslører årets spilleplan

Læs også: Roskilde Festival fuldender årets program med 13 nye navne – PartyNextDoor erstatter Cardi B

Læs også: Roskilde Festival har endelig løst gåden om den perfekte lørdagsfest

Læs også: Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen

Læs også: Roskilde Festival: Vores fem favoritter i årets sidste bandpakke

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af