Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen

Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Roskilde har udgivet årets spilleplan, og ligesom hvert år er der en række overraskelser (og overlap) i den endelige fordeling af spilletider og scener til de i alt 186 navne på plakaten.

Nogle er placeret på større scener end forventet, andre har fået overraskende små scener. Nogle er placeret mærkbart tidligt, andre skal spille senere, end man skulle tro.

Her er vores bud på de største overraskelser i årets spilleplan samt andre placeringer og spilletider, som er værd at bide ekstra mærke i.

Onsdag

Kun to navne på Orange
Jovist, det samme så vi i 2016, men der fik vi trods alt en ret lang åbningskoncert fra The Orchestra of Syrian Musicians med Damon Albarn. Det gik også så godt med en nattekoncert fra Justice om onsdagen sidste år, så det er lidt underligt, at de ikke prøver det igen. Én ting er sikkert: Der er lagt op til en maratonkoncert fra Eminem.

PartyNextDoor allerede kl. 18.00 på Arena
Det ville ikke have været så underlig en placering, hvis ikke det samtidig var blevet meldt ud, at r’n’b-sangeren erstatter Cardi B’s plads i skemaet. Ville hun virkelig være placeret som Arena-scenens første navn? Især når der er et stort hul i scenens spilleplan kl. 22.00? Det er naturligvis muligt, at der er rykket rundt, for PartyNextDoor er næppe så stort et navn som Cardi.

Torsdag

Interpol på Orange
Jovist, ’Turn on the Bright Lights’ er en klassiker, men er der virkelig så meget efterspørgsel efter rockveteranerne i 2018?

Smerz på Gloria
Gloria var relativt fri for underbookinger sidste år, men i år kan man frygte, at laden vil lukke af et fint stykke tid inden Smerz træder på scenen – den norske duo virker nemlig til at have et ret stort følge i Danmark (de bor her også). Apollo virkede på papiret oplagt, men dog er det svært at argumentere for andet end, at Glorias intime stemning passer perfekt til Smerz’ musik.

Stormzy giver midnatsfest på Arena
Stormzy er lige nu lidt i grænsefeltet mellem et Arena- og Apollo-navn – men det er nu fedt, at de har troet på ham og givet ham Arena. En midnatsfest lyder da også som nogenlunde den ideelle måde at gøre brug af Stormzys energiske grime-festligheder.

Chelsea Manning på Gloria
I år bliver scenerne ikke kun brugt til musik, men også talks og performance art – den mest mærkbare i dette felt er whistlebloweren Chelsea Manning. Men er årets utvivlsomt største talk-navn ikke populær nok til at kunne trække noget større end festivalens mindste scene? Man frygter atter, at Gloria bliver lukket af før tid.

Fredag

Joey Bada$$ på Apollo
Joey er en af tidens allermest populære rappere inden for den yngre hiphopgeneration – og han må da uden tvivl være mere populær end Odesza, der har fået Arena på samme tid (og af en eller anden grund står højt på festivalplakater verden rundt). Måske burde de have byttet?

David Byrne spiller midnat
Uf, det er sent. Men det lader til, at Roskilde har sat sig for at gøre alt for, at denne koncert bliver helt perfekt, så det er måske på Byrnes egen opfordring?

Fever Ray får natterevanche
Det var på forhånd udmeldt, at Karin Dreijer skulle spille på Arena, og heldigvis har Roskilde (som vi håbede) givet hende den helt sene tid kl. 02.00 om natten – det kan kun blive noget helt specielt. Og lidt en revanche for den lidt mislykkede koncert samme sted i 2009.

Benal på Arena
Det er godt nok gået stærkt for den danske hiphopduo. De har lovet, at denne koncert vil være ulig noget, de nogensinde har leveret, så ambitionerne er i hvert fald store nok til Arena. De gjorde det enormt godt med et stort gæsteshow i et udsolgt Store Vega i marts, så de kan nok godt klare ansvaret.

Lørdag

Albert Hammond Jr. på Arena
The Strokes ville godt kunne fylde Orange igen, men kan deres guitarist fylde Arena med det, der mest lyder som The Strokes b-materiale? Man tvivler.

Mogwai får Arena i bedste spilletid
Postrock-veteranerne ville have været oplagte til Arena, hvis der ikke var andet på samme tidspunkt. Men når Sigrid og Vince Staples spiller samtidig på mindre scener, er det underligt, at valget ikke er faldet på en af dem. Alle tre er måske lige små nok til Arena, men så hellere give chancen til en af de unge.

Anderson .Paak & the Free Nationals lukker Arena kl. 01.30
I 2016 leverede Anderson .Paak en af årets bedste Roskilde-koncerter – dengang var det midt om dagen (solen skinnede vist?), men nu får han ansvaret for at lukke Arena (og næste hele festivalen) ned klokken halv to natten til søndag.

Kun tre Orange-koncerter
Roskilde Festival er vist ved at skære ned på Orange-koncerterne. Underligt, at det alligevel er sket om lørdagen, hvor både Anderson .Paak og C.V. Jørgensen nok havde kunnet klare tjansen. Det har nok noget at gøre med, at festivalen vil undgå en ikke helt fyldt plads til den sene lørdagskoncert på Orange, som altså nu er skåret fra. Gorillaz lukker derfor scenen 23.00.

Læs også: Roskilde Festival afslører årets spilleplan

Læs også: Roskilde Festival fuldender årets program med 13 nye navne – PartyNextDoor erstatter Cardi B

Læs også: Roskilde Festival har endelig løst gåden om den perfekte lørdagsfest

Læs også: Roskilde-planen: Her er de 10 værste overlap

Læs også: Roskilde Festival: Vores fem favoritter i årets sidste bandpakke

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af