Benal holdt en sitrende klubfest i Store Vega

Benal holdt en sitrende klubfest i Store Vega

Publikum trampede Albert Wanscher frem bag den glimtende troldmandspult, som spillede op til, at Benjamin Hav selvsikkert kunne vade ud på platformen blandt publikum.

Her plantede han sig som et fyrtårn i et hav af rødt lys, og med sin store stemme tændte han faklen, der brændte aftenen ud. Marionetført rapflow, skæve autotunede råb fra Benjamin og en perfekt basset lyd skabte rammerne for festen.

Som i den netop udgivne ’Nu her’, hvor Benjamin – badet i skæret fra futuristiske lysflader og med mikrofonstativet hævet i vejret – lignede en gladiator i midten af den udsolgte techno-arena, som Benal forvandlede Store Vega til torsdag aften. Og ja, bassen i den nye single banker mindst lige så tungt live, som du tror.

Aftenen bar ikke kun præg af hyppige besøg fra klubbassen, men også et hav af gæsteoptrædener til at udfylde roller fra duoens album – det skruede festen et ekstra hak op. Blandt andet sang Cecilie Noer forsigtigt sin flotte rolle i ‘Hvor går du hen’ fra sidste års ‘Hvis det virkelig er vigtigt’. Marie Keys korte krøller dukkede frem fra skyggerne på ‘Hvad nu’, mens gæstevers fra rappere som U$O og sågar Jokeren (!) snoede sig ind i Benals forskruede og tempofyldte univers.

Aftenens vigtigste gæst var det allestedsnærværende lysshow, der gennem bølgende, todimensionelle flader, laserlys og skær af mosaik udvidede den dundrende duo til en trio og gav et ekstra skub til de sange, hvor det hurtige flow og de tunge bastoner manglede det sidste til at løfte taget.

Rapper Benjamin var af gode grunde aftenens mikrofonholder, og med et konstant glimt i øjet mobbede han kærligt produceren Albert, der havde taget en trøje med teksten ’Benni Lyver’ på. Stemningen var i top mellem sangene. Skud ud til Lars H.U.G. og Shu-Bi-Dua, humoristisk vrøvleri og beskyldninger om forræderi rettet mod Andreas og Emil fra Suspekt (der var taget på tur til Aarhus med MC Clemens) satte gang i grinene hos publikum. Varmen bredte sig, mens Benjamin i sin lange, sorte frakke holdt ud til det sidste med en umiddelbar nedkølingsevne på niveau med Big Shaq.

Selv om beskyldningerne var ment i sjov, så var det svært ikke at se aftenens mange gæsteoptrædener som et lille plaster på såret i forhold til manglen på Supekt-drengene. Men på trods af de manglende partners in crime skulle der ikke mere end et par omkvæd fra samarbejdsnumre som ‘Fri’ og ‘Tatovering’ til – og vupti – pludselig var hele Store Vega forvandlet til et rap-along for stoddere, der skrålede hjerterne ud som tak for en overbevisende præstation.


Kort sagt:
Marionetført rapflow, skæve autotunede råb og en perfekt basset lyd skabte rammerne for klubfesten i Store Vega, hvor et hav af gæster besøgte den smukke scene badet i lækkert lys og lysflader, der udvidede duoens udtryk.

Benal. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af