Iggy Pop på Tinderbox: Punkflammen brændte fortsat i de blå øjne

Iggy Pop på Tinderbox: Punkflammen brændte fortsat i de blå øjne
Iggy Pop på Tinderbox. (Foto: Nicolai Hildebrand)

Iggy Pop har været gavmild med festivalbesøgene på disse breddegradder. Hvor NorthSide blev tvunget i knæ forrige år og han aflagde Haven et visit sidste år, var det nu Tinderbox, som stod for tur i den gæve punk-godfathers rockturbine.

En turbine, der i vanlig stil øjeblikkeligt blev sat i omdrejninger, da The Stooges-klassikeren ‘I Wanna Be Your Dog’ åbnede ballet og Iggy efter blot to minutter kravlede ned fra scenen og var i nærkontakt med de forreste rækker.

Huden nærmer sig efterhånden tilstand af pergamentpapir på det hårdt prøvede 71-årige korpus, men flammen brænder fortsat i de blå øjne. »I never got my license to live, so I stand at the world’s edge trying to break in«, som han gjaldede i ‘Some Weird Sin’ udover Tusindårsskoven.

Jo, veteranen fra Michigan har oplevet lidt af hvert, men han er her heldigvis endnu.

Det virkede derfor ligeså meget som en symbolsk gestus til livets forgængelighed som en hyldest til en nær ven og samarbejdspartner, da Iggy og hans band leverede en loyal coverversion af David Bowies ‘The Jean Genie’.

Iggy Pop er dog fortsat i fuldt firspring med den samme livsappetit som altid, hvilket blev manifesteret, da ‘The Passenger’ og ‘Lust for Life’ lå lige i røven på hinanden. De store hits fik da også publikum med på fællessangen, hvortil Iggy kvitterede med et bredt smil og et grinende »thank you, motherfuckers!« til den generelt tilbageholdende forsamling.

Derfor var det også godt set af The Igster at kommandere sit band i gang med den ene massive rocksalve efter den anden, så vi undgik for mange pauser mellem numrene. Ligesom han også gav den lidt ekstra for husarerne i form af at køre på imaginær motorcykel i ‘Repo Man’ og fallos-gestikulerede med et nittebeklædt bælte i en gnistrende ‘TV Eye’.

Man kan og skal ikke lære en gammel (rock)hund nye tricks. På Tinderbox fortsatte Iggy Pop ufortrødent sin færd gennem garagerockens ekspressive utæmmelighed, og det vil han utvivlsomt blive ved med, indtil kroppen giver efter. Må det dog vare et stykke tid endnu.

Læs anmeldelse: Depeche Mode på Tinderbox

Iggy Pop. Koncert. Tinderbox, Blå Scene.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af