Spotify sløjfer del af omstridt politik efter kritik om censur: »Vi ønsker ikke at agere dommer og jury«

Spotify sløjfer del af omstridt politik efter kritik om censur: »Vi ønsker ikke at agere dommer og jury«
Kendrick Lamar. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Spotify mødte omfattende kritik, da de sidste måned meddelte, at de ville trække XXXTentacion og R. Kelly’s musik fra deres officielle playlister grundet en række overgrebsanklager mod de to kunstnere. Siden vendte XXXTentacion tilbage til playlisterne, da repræsentanter for fremtrædende musikere, heriblandt Kendrick Lamar, kritiserede streamingtjenesten for at udøve censur og samtidig angribe hiphop-kulturen.

I et nyt interview med Billboard udtrykker Anthony ‘Top Dawg’ Tiffith, stifteren af Top Dawg Entertainment der huser Lamar, blandt andet sin tvivl om Spotifys politik, og bekræfter desuden, at selskabet overvejede at bryde samarbejdet med Spotify på grund af diskrimination og censur:

»Jeg synes ikke, det er fair at censurere artister, specielt i vores kultur. Hvordan udvalgte de kun de her kunstnere? Hvordan kan det være, at de ikke udvalgte andre fra en hvilken som helst anden genre eller kultur? Der er så mange artister, som har forskellige ting kørende, så de kunne have valgt hvem som helst. Det virker som om, de konstant går efter hiphop-kultur«.

Nu har Spotify så valgt helt at sløjfe en del af den omstridte politik, under navnet ‘Hate Content & Hateful Conduct Policy’, til fordel for en mere neutral politik. I en pressemeddelelse udtaler Spotifys direktør Daniel Ek:

»Selvom vi mener, at vores intentioner var gode, så var sproget for vagt. Vi skabte forvirring og bekymring, og brugte ikke nok tid på at få input fra vores eget bagland og vores nøglesamarbejdspartnere, inden vi delte de nye retningslinjer. […] Vi ønsker ikke at agere dommer og jury. På tværs af alle genre er det ikke vores ansvar at regulere kunstnere«.

Den første del af Spotifys regelsæt, ‘Hate Content’, der angår indhold, som opfordrer til had og vold mod personer på grund af »race, religion, handicap, kønsidentitet og seksuel orientering« står dog stadig ved kraft.

Det er endnu uvist, hvilken betydning tilbagekaldelsen får for R. Kelly og XXXTentacion. Førstnævnte oplevede faktisk en stigning i antal afspilninger, da han blev fjernet fra playlisterne, mens XXXTentacion allerede vendte tilbage til playlisterne i sidste uge.

Læs også: Hvordan dækker man en voldsforbryder? XXXTentacion er et etisk dilemma for medierne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af