Young Thug samler søskende og venner til broget familiefest på ’Slime Language’

Young Thug samler søskende og venner til broget familiefest på ’Slime Language’
Young Thug.

Det her er ikke et soloalbum. Og det er heller ikke rigtigt et gruppealbum. Men det er lidt af en familiefest.

For der er intet velordnet over Young Thugs nye udgivelse ‘Slime Langauge’. I stedet lyder det lidt som en form for åbent hus-begivenhed hjemme hos Thugga, hvor artisterne på hans selvstartede label (Gunna, Duke) får en masse taletid side om side med rapperens kæreste gennem længere tid (Karlae) og hans to rappende søstre (Dolly, HiDoraah).

Resultatet er selvfølgelig et album, der svinger ret meget i kvalitet og er pænt rodet. Men som også har en speciel charme. For hvilken anden rapper ville putte sine venner, sin kæreste og sine søstre på samme album?

De mange forskellige stemmer gør, at det her ikke er kedeligt og kalkuleret, som så mange andre sammenskudsalbum er. Hvis man for eksempel lytter til Lil Waynes ’We Are Young Money’-udgivelse fra 2009 eller Kanye Wests ’Cruel Summer’ fra 2011, er der noget poleret og forceret ved det hele. Man kan næsten mærke pladeselskabernes forsøg på at skabe et kommercielt produkt, der helst skal skabe nye stjerner.

Men hvis der har været noget major label involveret her, har de i hvert fald ikke kunnet fjerne Thugs familie og venner fra festen.

Rapperen kæreste Karlae dukker eksempelvis allerede op på anden sang, den stærke ’U Ain’t Slime Enough’, med et autotune-flow, der helt klart har noget af Thugs vildskab. Søstrene Dolly og HiDoraah giver også melodisk (om end meget upoleret) flair til de poppede ’Oh Yeah’ og ’Expensive’.

Samtidig passer gæster som Jacquees og Lil Uzi Vert også godt ind. Førstnævnte fordi han er ligeså blød som Thug er skinger, og sidstnævnte fordi han er den nok eneste rapper, der kan matche Thuggers energi. Jacquees skaber en løssluppen, legesyg fest på ‘January 1st’, der nærmest lyder som noget fra Thugs tidlige mixtapes som ‘1017 Thug’.

Men altså, det er svært at komme udenom, at albummet klart er bedst, når det fokuserer på hovedpersonen selv.

’Audemar’ er en frenetisk sang, der starter med gurglende sang-rap, hvor rapperen nærmest lyder som en frø for så at gå over til et hypnotisk, gentagelsestungt flow, før det ender med et brøl, som vi ikke har hørt det siden Thug-sangen ’Wyclef Jean’. ’Gain Clout’ har derudover bare den der maniske energi, der måske er hans primære kendetegn. Det knytter an til tidligere sange som ‘F Cancer’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men det, der mangler, når alle sange på nær to har gæsteoptrædener, er selvfølgelig momenter, hvor Young Thug kan blive mere personlig eller overtage en sang totalt.

For ja, vi kommer vi ikke udenom samlealbummets forbandelse. Her er for mange rappere, og for mange af dem er for gennemsnitlige. Gunna er en Thugga Light, og også Lil Baby, Duke og Lil Keed har svært ved ikke at prøve at efterligne deres almægtige label-boss. De får ikke noget nyt frem i Thugs univers, men bliver oftest til blege efterligninger.

Man forstår dem jo godt: Young Thug er med på alle numrene her, og hans faste producere Wheezy og Keyyz skaber et lydbillede af trap tilsat uventede elementer som guitar a la ‘Beautiful Thugger Girls’-albummet (‘Dirty Shoes’, ‘STS’) eller strygere (‘It’s A Slime’), der er som skræddersyet til Atlanta-rapperen.

Men når de fleste features vitterlig føles som gæster i Thugs univers, mister de lidt deres funktion. De tilføjer ikke noget ekstra.

Det gør ‘Slime Language’ til en underholdende samling sange, der til gengæld ikke har samme enestående kvalitet som Young Thugs seneste soloudspil. Den her fest holder et godt energiniveau. Men næste gang må han gerne overveje lidt nærmere, hvem han inviterer med.


Kort sagt:
‘Slime Language’ er hverken et soloalbum eller et klassisk gruppealbum. Det er en slags familiefest, hvor Young Thug har inviteret sine venner, samarbejdspartnere samt sin kæreste og sine to søstre med. Resultatet er et broget album, der har en helt speciel charme, men som lider af at være lidt for kaotisk – og af at Young Thug ikke for alvor kan folde sig ud.

Læs også: Young Thug deler remix af Elton John-klassikeren ‘Rocket Man’

Young Thug. 'Slime Language'. Album. 300 Entertainment.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af