Nomineret til Fremtidsprisen 2018: Bette

I denne uge annoncerer vi de fem nominerede i kategorien musik til Fremtidsprisen 2018 – Soundvenues pris til spirende kunstnere. Den tredje musiknominerede er sangerinden Bette, hvis blide r'n'b føles sand, sart og sårbar.
Nomineret til Fremtidsprisen 2018: Bette
Bette. (Foto: Emil Vinther/Soundvenue)

Læs mere på Soundvenue.com/fremtidsprisen

Prøv lige at høre, hvordan Bette bruger sin stemme på singlen ’Darling’. Det lyder så ubesværet. Som en fjer, der smukt svæver gennem forårsluften på vingerne af en let brise.

Men det er bare på overfladen, for lytter man yderligere efter, bliver det klart, hvor meget arbejde, der ligger bag. Hun laver så mange små finesser og fraseringer, men det hele bliver serveret med en altoverskyggende lethed, der ikke har skyggen af teknisk blær.

Den danske sangerinde har indtil videre udgivet fire singler (og en studievideo), og fællestrækket – altså ud over stemmen – er den varme, bløde og sarte r’n’b, som er produceret af Bettes faste samarbejdspartner, Emil Kruse. Det er drømmende og behageligt, men samtidig med masser af glødende nuancer i produktionen, som Bette folder så sin vokal og de ærlige kærlighedstekster ud over.

Bette arbejder i øjeblikket på sin debut-ep, som hun håber at udsende til foråret. I det nye år tager hun ud og spiller med fuldt band.

I anledning af Bettes nominering til Fremtidsprisen 2018 har vi bedt hende afslutte en række sætninger, der giver et indblik i, hvem hun er, og hvad hun står for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jeg blev først og fremmest musiker, fordi…

»…jeg elsker musik. Det har altid været vigtigt for mig og er det for rigtig mange mennesker. Musik kan sætte nogle følelser i gang, og det kan give mig en energi, som jeg ikke kender andre steder fra.

Jeg har altid haft en stor ærefrygt og nysgerrighed for at skrive musik, men det er simpelthen bare det mest spændende, jeg overhovedet kan komme på«.

Om fem år er min største drøm, at jeg…

»…laver lige præcis det, jeg gerne vil. Jeg har svært ved at forestille mig, at det ikke er inden for musikken.

Jeg har ingen anelse om, hvor det her tager mig hen. Jeg vil bare blive ved med at arbejde, gøre det, jeg synes er sjovt, og så håbe, at det tager mig en masse steder hen«.

Hvis jeg kunne være en anden person i musikverdenen i en uge, skulle det være…

»…Beyoncé! Jeg vil virkelig gerne prøve at være Beyoncé, haha.

Ud over den simple årsag, at hun jo bare er Beyoncé og pissesej, så kunne jeg også godt tænke mig at opleve et helt andet liv i musikbranchen. At have et team og nogen, man rådfører sig med, og alle de vilde oplevelser og helt vildt store udfordringer, som jeg forestiller mig, at de her mennesker gennemgår. Jeg tænker, at det må være helt vildt spændende og helt vildt uhyggeligt«.

Når jeg arbejder, sørger jeg altid for at…

»…slippe mine forventninger til, hvordan det skal lyde. Forsøge at lade være at dømme det, jeg laver, og det, den jeg er i studiet med laver. Vi kan altid tage de store dømmebriller på senere.

Jeg synes, der er et helt andet arbejdsflow, en helt anden nysgerrighed og kreativitet, hvis man ikke har en idé om, hvordan det skal lyde. Når man bare giver sig selv lov til at lege«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis jeg kunne tvinge alle mennesker til at høre én sang, så skulle det være…

»…Stevie Wonders ’The Secret Life of Plants’. Den er simpelthen så smuk og så sød. Han synger smukt, og melodierne er meget smukke.

Teksten handler om planter, og hvordan de giver os liv, om at være taknemmelig over for alt det, vi har, og som i virkeligheden er åbenlyst, men som vi ikke bruger så meget energi på. Alle fortjener at høre den – og så tror jeg, at det ville være meget godt for mange mennesker«.

Når jeg går gennem svære perioder i mit liv, prøver jeg at huske, at…

»…lade være at tage nogle beslutninger. Når jeg har det svært, så bliver jeg tit bange for en hel masse ting, og mine beslutninger bliver derfor tit frygtbaserede«.

Når jeg vinder en Grammy – eller Soundvenues Fremtidspris! – er den første, jeg vil takke…

»…Emil Kruse. Han har virkelig taget nogle alvorlige babysteps med mig. Da vi begyndte at lave musikken sammen, vidste jeg overhovedet ikke, hvad jeg ville. Jeg har også bare været vildt inspireret af hans tilgang til sin karriere. Så han skal have en krammer og et stort tak«.

Bette, Fraads og Selma Judith er de første nominerede i Fremtidsprisens musikkategori 2018. De sidste følger de kommende dage – og vinderne offentliggøres i slutningen af måneden. Se de fem nominerede i filmkategorien her.

Soundvenue uddelte for første gang Fremtidsprisen sidste år. Her vandt Erika de Casier i musik. Annika Berg (‘Team Hurricane’) vandt i film/tv. Se de øvrige 2017-nominerede her.

(Interviewet med Bette er lavet af Oliver Bodh Larsen).

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af