Musikårets bedste memes – fra Blue Ivy og presset selfiekid til ‘Thank U, Next’

Året er ved at gå på hæld, og traditionen tro skal der gøres status. Det gør sig også gældende på den popkulturelle front, hvorfor vi har været i 2018-arkivet og fundet årets allerbedste musikmemes frem. Thank U, 2018 … next!
Musikårets bedste memes – fra Blue Ivy og presset selfiekid til ‘Thank U, Next’
Beyonce, Jay-Z og Blue Ivy Carter ved Grammy-uddelingen i januar. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Ariana Grande – den ultimative breakupper

Da Ariana Grande udgav breakup-balladen ’Thank U, Next’, lukkede hun ikke blot munden på alle de sladrende, onde tunger, der gennem tiden har nydt at spinde sladderspalte-guld på hendes forliste forhold – hun skabte også en lind strøm af geniale memes.

Roden til meme-blomstringen ligger i linjen: »One taught me love, one taught me patience, one taught me pain«. En linje, der naturligvis kan overføres til … mere eller mindre alt, der kan relateres til krig og kærlighed og derimellem.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Blue Ivy – Carter-familiens kyniker og uofficielle chef

Det kan næsten ikke komme bag på nogen, at resultatet af et miks mellem Beyoncé og Jay-Z er en vaskeægte lille chef-diva. Blue Ivy har flere gange i løbet af året bevist, at det med al sandsynlighed er hende, der løber med verdenen derhjemme (for nu at anvende en oplagt, undersat Beyoncé-term).

Blue startede året med et genialt øjeblik til Grammy Awards i januar (se videoen herover), hvor hun helt køligt bad sine forældre tage en slapper med applausen.

Den uimponerede, lille dame lagde internettet ned endnu engang senere på året, da hun blev udsat for sine forældres ’On the Run II’-turné. Det skulle angiveligt være de afslørende billeder af Bey og Jay i soveværelset, der fik deres lille datter til at holde sig for øjnene og gemme sig – nå ja, og straight up væmmes.

 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Blue watching one of the interludes of Beyoncé and Jay in bed. #OTRII #London (June 15, 2018) @saraemersonofficial

Et opslag delt af @ blueivycrter den


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Jodle-drengen fra Walmart

Titlen skulle meget gerne sige det hele, hvis du er typen, der… har haft internetforbindelse i løbet af året. Den 12-årige Mason Ramsey lagde nemlig internettet ned, da han blev fanget i et ømt, jodlende øjeblik midt i en Walmart.

Den selvproklamerede »country boy« Ramsey jodlede hjertet ud til Hank Williams’ ’Lovesick Blues’, der efter optrinnet strøg direkte ind på Spotifys Viral-chart – både internationalt og i Danmark. En fornem, lille supermarkedsseance, der sidenhen tog country-knægten helt til Coachella og skaffede ham en pladekontrakt. Undervurdér aldrig effekten af folks online-lolleri.

 


4. Young Thug vs. computeren (og/eller verdens ende)

Young Thug kigger på en computer. Resultat: Meme-overload.

Men nu er det altså ikke et hvilket som helst blik, Thuggeren sender denne her computer. Han ser nemlig fokuseret ud, som afhang hele verdens skæbne af hans næste museklik. At Lil Durk sidder ved hans side og ser fuldkommen lamslået til – som lillebror, der ser sin seje storebror spille ‘Red Dead Redemption’ for første gang – gør kun billedet så meget mere perfekt. Og så meget mere memeable.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

too funny cause i was a smart ass like this

Et opslag delt af CARDIVENOM (@iamcardib) den

5. Cardi B – årets mini-me(me)

Der er ganske enkelt noget meme-fordrende over Cardi B. Latteren, neglene og alle de batshit crazy ting, der kommer ud af munden på hende. Derfor er det kun på sin plads, at hun allerede som lille var en meme-dronning in spe.

Da et genialt billede af Cardi i femårig version kom internettet for øje, kvitteredes der straks med memes i stride strømme. På billedet er Cardi nemlig ikke bare nuttet med sit lille, anstrengte forsøg på et artigt smil og en ‘henslængt’ posering – hun ser også så øretæveindbydende bedrevidende ud, at det kvarte kunne være nok. Og lige netop derfor kredser størstedelen af alle de memes, der tager udgangspunkt i snapshottet, om snotunge-agtig »My momma said«-påståelighed.

Om Cardi følte sig hængt ud? Nah. Hun spyttede såmænd bare et par ekstra memes i bøtten selv.


6. Overstimuleret, toppresset selfie-kid

Det er nok de færreste, der kan prale af at have været cool, calm eller collected, når de lige pludselig har stået over for en af verdens største popstjerner. Men det er heldigvis også de færreste, der helhjertet har formået at være absolut ingen af delene i så høj en grad som #selfiekid.

Den akavede, unge herre befandt sig lige pludselig ved siden af Justin Timberlake ved halvlegsshowet under årets Super Bowl. Og hvad gør man så? Tager man en selfie med Justin? Synger man med ham? Danser man med ham?

Ja. Ja, ja og ja. Og ingen af delene lykkedes sådan rigtigt. Men et mindeværdigt meme – dét blev han.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kanye West i ’SNL’ … som en flaske

Hvad er meningen med livet? Hvad sker der, når vi dør? Hvad fanden foregår der egentlig inde i hovedet på Kanye West?

Tre spørgsmål, vi nok aldrig nogensinde vil få det endegyldige svar på. Tre spørgsmål, vi nok i virkeligheden virkelig, virkelig heller ikke vil have svaret på. I hvert fald, når det kommer til Kanye Wests optræden i ’Saturday Night Live’ i selskab med Lil Pump. Iklædt flaskekostumer.

Der er ikke andet at sige end: What the actual…

Læs også: Årets 20 bedste danske hiphopsange – og hvad de siger om dansk rap anno 2018

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af