Fem rappere der gik på pension – men (meget) hurtigt vendte tilbage

Lil Uzi Vert har netop erklæret, at han er færdig med musik. Men hvis historien har lært os én ting, så er det at man skal tage det med et gran salt, når hiphop-stjerner annoncerer, at de tager på pension.
Fem rappere der gik på pension – men (meget) hurtigt vendte tilbage
Jay-Z. (Foto: Ari Perilstein/Getty Images)

Egentlig er det jo en forfærdelig nyhed, at Lil Uzi Vert vil stoppe med at lave musik. Hiphoppen mister trods alt en af sine mest lovende unge stemmer. Sagen er bare den, at rappere har det med at fortryde det, når de går på pension.

Nogle finder Gud, andre taber et væddemål, og én exceptionelt skør rapper har endda annonceret, at han hellere vil arbejde i et supermarked end være rapper. Men fælles for dem alle er, at de kommer tilbage i studiet før eller senere – og oftest før.

Her er fem eksempler på rappere, der trak sig tilbage fra musikken. Blot for at vende tilbage, som om intet var sket. Mon ikke Lil Uzi Vert også gør ‘comeback’ i en ikke alt for fjern fremtid?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Jay-Z

Ingen rapper er nogensinde gået på pension med så stort påstyr som Jay-Z. Hele hypen og myte-mageriet omkring udgivelsen af ’The Black Album’ i 2003 handlede jo om, at den legendariske rapper skulle trække sig tilbage med et mesterværk. Det må man sige lykkedes. Albummet var en triumf. Men selvfølgelig kunne Jay ikke holde sig væk.

Først dukkede han op med en række gæstevers, der alle blev mødt med gigantisk entusiasme, og så udgav han fællesalbum med R. Kelly (’Unfinished Business’) og Linkin Park (’Collision Course’), som fik en mere lunken modtagelse. I 2006 kom så det store comeback med albummet ’Kingdom Come’, der alment gælder som et af hans svageste.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Ma$e

Harlem-rapperens afsked med hiphop er noget af det mest kuriøse, genren har set. Han droppede nemlig en karriere som kronprins på Puff Daddys Bad Boy-label, hvor han havde hittet med sange som Biggie-samarbejdet ’Mo Money, Mo Problems’, for at blive præst.

Jep, manden der blev kaldt Murda Ma$e havde fundet Gud. Onde tunger hævdede dog, at hans afsked med rap også skyldtes en række konflikter, der var ved at indhente rapperen, og tidligere venner som Cam’ron fik også gjort tykt nar af ham.

Efter pensionen i 1999 vendte Ma$e i 2004 tilbage med albummet ’Welcome Back’, der havde moderat succes. Så var Gud åbenbart heller ikke vigtigere. Ma$e er dog, interessant nok, ikke den eneste rapper, der har sagt nej til den amoralske hiphop til fordel for religionen. Rapperen Malice, der havde gruppen Clipse sammen med sin bror Pusha-T, ændrede navn til No Malice og laver nu kristen musik.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Waka Flocka Flame

I 2011 sagde Waka Flocka Flame, at han hellerede ville arbejde i supermarkedet Walmart end være rapper. Siden har han udgivet en række albums og mixtapes og gælder som en af fornyerne af trapmusikken. Om han nogensinde søgte job i Walmart vides ikke.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Kid Cudi

En ting er at ville smide mikrofonen efter mange års album, turneer og anstrengelser. Men noget helt anden er at ville stoppe, næsten før man er gået i gang. Det var dog Kid Cudis plan, da han bekendtgjorde at ville stoppe efter sit første album tilbage i 2009. Det skete dog ikke, og Cudi har siden inspireret alle fra Kanye West til Travis Scott og Lil Uzi Vert.

Der har dog konstant været rygter om depression og misbrug, hvilket har ført til spekulation om, hvorvidt Kid Cudi er på vej ud af musikbranchen. Så sent som sidste uge rygtedes det igen, at Cudi ikke ville mere. Så den her tilbagetrækning er mere et work-in-progress end et enkeltstående event. Han er dog på programmet til Coachella-festivalen i april og var sidste år aktuel sammen med Kanye i Kids See Ghosts.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. 50 Cent

Den her er juicy. I 2007 afslørede 50 Cent, der dengang var en af verdens største rappere, at han ville gå på pension, hvis Kanye solgte flere album end ham – Kanyes ’Graduation’ udkom nemlig samme dag som 50’s ’Curtis’. Resultatet blev en massivt omtalt og hypet dyst, hvor alfahan-gangstarapperen 50 Cent skulle dyste med Kanye, der var en moderne antitese til det arkaiske muskelbundt.

Resultatet blev en kæmpe sejr til ’Graduation’. 50 Cent trak sig ikke som lovet tilbage, men det behøvede han egentlig heller ikke: Folket havde peget på en ny slags rapper, og 50 Cents karriere kom aldrig rigtig tilbage på sporet.

Læs også: De 23 mest ventede udenlandske album i 2019

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af