Internettet har fundet en gammel video, hvor Drake kysser og gramser på en 17-årig pige

Internettet har fundet en gammel video, hvor Drake kysser og gramser på en 17-årig pige
Drake. (Foto: Vaughn Ridley/Getty Images)

Hiphopmiljøet har den seneste tid haft en række ubehagelige sager, hvor artister har udvist krænkende adfærd mod kvinder og mindreårige piger. Rapperen 6ix9ine har eksempelvis en dom for at medvirke i en sexvideo med en 13-årig, Kodak Black skal i retten for voldtægt, og Young Boy NeverBrokeAgain har angiveligt tæsket sin kæreste på video. Senest har der igen været stor fokus på R. Kellys seksuelle samvær med en række mindreårige piger via serien ‘Surviving R. Kelly’.

Det ser ikke ud til, at strømmen af problematiske historier stopper i år, for allerede i den første uge af 2019 har en mindre shitstorm ramt en af hiphoppens ellers mest stuerene skikkelse: Drake.

Der er nemlig netop dukket en gammel video op, hvor den canadiske rapper kysser en pige fra publikum, som han har hevet op på scenen under en koncert, og rører ved hendes bryster.

Hun fortæller ham derefter, at hun kun er 17 år, hvorefter Drake reagerer chokeret – »Jeg kommer i problemer for det her! Jeg kan ikke allerede ryge i fængsel!« – men alligevel kysser hende igen og siger »jeg kan lide måden, dine bryster føles mod min brystkasse«.

Det var en fast del af rapperens sceneshow i gamle dage at kysse fans på scenen – hvilket han faktisk talte om i et 2016-interview med Nardwuar, hvor han blandt andet forklarede, at han var stoppet med det, fordi »man aldrig ved, hvor gamle pigerne er«. Episoden i denne video, som altså er fra 2010, hvor Drake selv var 24 år, er dog ikke ulovlig, fordi den seksuelle lavalder i Colorado (hvor koncerten fandt sted) er 17 år.

Men set i konteksten af hiphoppens svære forhold til netop kvinder og mindreårige piger samt #metoo-bevægelsen, er det nok ikke lige den bedste historie for den canadiske superstjerne. Især fordi han så sent som sidste år blev kritiseret, fordi han var lige lovlig tætte venner med 14-årige Millie Bobby Brown.

Nogle vil måske mene, at der ikke foregik noget ulovligt her, og at det hele er ret uskyldigt. Mens andre vil se et udtryk for giftig maskulinitet og en generelt problematisk attitude overfor kvinder. Dermed giver videoens fremkomst på internettet – og reaktionerne på den – måske allerede nu et fingerpeg om de diskussioner og problemstillinger, der fortsat kommer til at følge hiphoppen (og musikscenen generelt) i 2019.

Læs også: Fem tendenser, der dominerede popåret 2018 – fra det globale takeover til SoMe-hits

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af