Spotify gør det muligt at blokere kunstnere

Spotify gør det muligt at blokere kunstnere
R. Kelly. (Foto: Mike Pont/Getty Images)

Så er der godt nyt, hvis du for alt i verden vil undgå at støde på dit hadeband på Spotify. Streamingtjenesten har nemlig i al stilhed lanceret en funktion, der gør det muligt at ’mute’ kunstnere.

Blokerer man en kunstner, vil dennes sange blive sprunget over, når man lytter til playlister, radio, charts eller ens personlige bibliotek. Spotify fjerner ikke sangene, men springer dem blot over, så længe kunstneren er blokeret.

Funktionen er lige nu kun tilgængelig i Spotify-appen, men den skulle gerne være at finde i desktop- og webversionerne snart. Indtil videre virker den kun med sange, hvor den valgte kunstner er den primære artist. Er kunstneren for eksempel med som feature på en sang, vil den altså ikke blive filtreret fra.

Det er nok ikke tilfældigt, at ’mute’-funktionen kommer samtidig med, at R. Kelly igen anklages for blandt andet seksuelle overgreb i kølvandet på dokumentaren ’Surviving R. Kelly’. Anklagerne har blandt andet ført til kampagnen #MuteRKelly på de sociale medier.

Spotify fjernede sidste år R. Kelly og XXXTentacion fra deres officielle playlister, men har siden tilføjet dem igen. Nu kan du altså selv vælge, om du vil høre dem eller ej.

Læs mere: R. Kelly droppet af sit pladeselskab – mens nye anklager ser dagens lys

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af