Her er 10 koncerter, du skal opleve i maj

Foråret er over os, og den kommende måned byder på masser af spændende koncerttilbud – oplev blandt andet Suspekt, Kenton Slash Demon og Gods of Rap.
Her er 10 koncerter, du skal opleve i maj
Orgi-E fra Suspekt. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Spot Festival
2.-4. maj, rundt omkring i Aarhus

Hvis du vil dykke lidt ned i, hvad der rører sig i den musikalske, nordiske undergrund, kan du roligt lægge vejen forbi Aarhus disse dage, hvor Spot Festival for 25. år i træk løber af stablen på udvalgte spillesteder i byen. Her udstilles en række af morgendagens lovende stjerneskud og varme navne fra de helt grønne til de mere etablerede. I år kan du blandt andet opleve Aksglæde, Jamaika, Artigeardit, Chinah, Av Av Av, Noah Carter, Jenny Wilson og Fraads.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Better Oblivion Community Center
3. maj, Store Vega

De to indie-darlinger Conor Oberst og Phoebe Bridgers blander blod i den nyslåede duo, Better Oblivion Community Center, som tidligere på året rystede en selvbetitlet debutplade af sig med charmerende – og påfaldende rocket – outsiderromantik. Oberst og Bridgers lægger nu for første gang vejen forbi landet under de nye duo-faner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kenton Slash Demon
4. maj, DR Koncerthusets Studie 2

Jonas Kenton og Silas Moldenhawer alias Kenton Slash Demon lover nye toner, når de indtager Koncerthusets Studie 2. I koncertens anledning har det elektroniske makkerpar desuden allieret sig med arkitekterne Lenschow & Pihlmann om et helt unikt sceneshow, der støtter op om duoens organiske, boblende beats, mens Kasper Marott tager sig af opvarmningen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ea Kaya
9. maj, Tivoli

Lillefredag-sæsonen i Tivoli er skudt i gang, og de danske stjerneskud står klar til at indtage Orangeriet i den gamle have – her iblandt det overbevisende pophåb Ea Kaya, der i begyndelsen af året imponerede med debut-ep’en ’Fragile But Strong As Hell’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pede B + J-Spliff
11. maj, Pumpehusets Byhave

Pede B har for alvor fået luft under vingerne i år, hvor han har byttet spillestederne ud med teltduge og åben himmel på festivalturnéen ’Lilla Lounge Tour’. Turnéen skydes i gang med en gratiskoncert denne lørdag i Pumpehusets Byhave, hvor man passende kan indstille sig på et solidt crowd, ditto gæster og måske-måske ikke crowdsurfing i gummibåd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fredo
17. maj, Pumpehuset

Fredo er Englands mest hypede gaderapper lige nu. Produktionerne er tunge, flowet heftigt og hele stilen sammenbidt, kompromisløs og hård. Dette beviste han i februar på debutpladen ’Third Avenue’, der – foruden et par mixtapes – formentlig kommer til at figurere på setlisten i Pumpehuset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gods of Rap
21. maj, Royal Arena

Der er dømt vaskeægte veteranshow, når de selverklærede rapguder i form af New York-legenderne i Wu-Tang Clan, Public Enemy og De La Soul samt producer DJ Premier rammer Royal Arena sammen. Turnéen fejrer tre af supergruppernes (og måske endda hiphophistoriens) mest ikoniske album: 30 års-jubilæerne for Public Enemys ‘It Takes a Nation of Millions To Hold Us Back’ og De La Souls ‘3 Feet High And Rising’ fra 1989 og 25 års-jubilæet for Wu-Tang Clans ’Enter the Wu-Tang 36 Chambers’ fra 1993.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Giorgio Moroder
24. maj, Store Vega

Trods sine 78 år bliver det med Giorgio Moroders Vega-visit den italienske disco-legendes første besøg på dansk grund – et led i hans første verdensturné nogensinde: ’The Celebration of the 80’s Tour’. Italo disco-pioneren medbringer fuldt band og masser af keyboards, og han lover desuden anekdoter fra en vild musikalsk karriere mellem numrene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Suspekt
24. maj, Tivoli

Uanset om du er til Suspekts heftige og sjaskvåde stil eller ej, er det svært ikke at blive grebet af stemningen, når Rune Rask, Orgi-E og Bai-D spiller op. Varm stemmen op til at stønne med, hvis du lægger vejen forbi Fredagsrock denne aften.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Priests
27. maj, Tape + 28. maj, Loppen

Priests runder måneden af med to danske visit, hvor de bringer deres skarpe, skurrende og energiske post-punk fra Washington til både Tape i Aarhus og Loppen på Christiania. Med sig bringer de blandt andet deres andet album ’The Seduction of Kansas’, som udkom tidligere på året til ganske velstemte anmeldelser.

Læs også: Da dansk hiphop mistede sin mødom – Suspekt og deres hold fortæller historien om ’Ingen slukker the stars’

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af