Roskilde Festival: Disse koncerter skal du se søndag, mandag og tirsdag

Er du klar til at opleve skarpe talenter på Roskilde Festivals vækstlagsscener? Så læs med her.
Roskilde Festival: Disse koncerter skal du se søndag, mandag og tirsdag
Roskilde Festival. (Foto: Andreas Holm/Soundvenue)

Søndag til tirsdag er der åbent på Roskilde Festivals to vækstlagsscener, Rising og Countdown. Disse dage er talenter fra hovedsageligt Danmark og Skandinavien på programmet, og her har vi strikket en lille guide med anbefalinger sammen.

Der er fem navne pr. dag, og det er mere eller mindre muligt at nå dem alle, hvis man altså har mod på at løbe lidt frem og tilbage. Og hvem gør ikke det for en god koncert?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Søndag 30. juni

Vi starter helt nede i tempo. Hjalte Ross spiller på Rising kl. 14.00, og den unge dansker er et eller andet sted den perfekte booking til at skyde årets festival i gang på stille og rolig vis. Hans sarte fingerspil og melankolske sange er umiddelbart lige dét, der skal til for at vugge dagen i gang.

Efter det kommer der dog lidt mere knald på. Ravi Kuma har netop udsendt deres debutalbum ‘Sub.’, og den danske rapduo har på kort tid fået ry for at give koncerter, hvor der virkelig er fart over feltet. Det sker kl. 15.00 på Countdown.

På Rising 17.00 kan du fange Zaar aka Sara Flindt og hendes to live-kumpaner. Stilen er overjordisk artpop i tunge elektroniske rammer, og koncerten på årets Spot var en af de allermest intense, vi så på festivalen.

Senere på aftenen er der lidt et clash mellem to rigtig stærke unge navne. Vil du have nordisk melankoli i amerikansk r’n’b-indpakning, så skal du se norske Lil Halima på Countdown kl. 21.00, men vil du hellere have dansk smadderpop med charme og skæve tekster i overflod, så skal du nok hellere smutte til Søn på Rising 21.30. Med det rigtige fodtøj kan du også nå det meste af begge dele.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mandag 1. juli

Selma Judiths sælsomme r’n’b har imponeret os fra starten, og live har hun spillet med både fuldt bandsetup og helt alene foran harpen. Det bliver spændende at se, hvilket format hun vælger at folde ud på Countdown 14.45.

Lidt mere mørkt bliver det til Josiah Konder, der spiller dyster og dybsindig rockmusik med klare vink til folken – ikke helt ulig Nick Cave i australierens mere intime stunder. De udgav det stærke album ‘Songs for the Stunned’ sidste år, og sangene derfra kan altså opleves på Rising 17.00.

Fra det dystre til det lidt mere excentriske, nemlig M. Rexen – den mystiske christianit, der udgiver album i et hidsigt tempo og i den grad overbeviste på Spot Festival med et ni mand stort backingband og masser af blæs. Det burde blive en tidlig aftenfest. Det er kl. 20.00 på Rising.

Norske Ingri Høyland Kvamstad står bag Hôy La, og mens stilen er drømmepop, så er det ikke helt så simpelt. Det er næsten dystopisk til tider – med blæsere og triphop-elementer flettet ind fra siden. Fang hende på Rising 21.30.

Vi slutter med en fest. En rigtig rowdy trap-fest bestående af et trekløver af unge danske rappere: Shambs, B Wood$ og Bracy Doll. Det er kl 23.00 på Countdown, og det burde blive i det mindste lidt vildt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tirsdag 2. juli

En tidlig hiphopfest? Jah, hvorfor egentlig ikke. Brødrene Joshua og Ephraim i Rosegold er et festfyrværkeri på en scene, og de har i løbet af 2019 udgivet en række solide singler i kølvandet på 2018’s debutalbum ‘Adventures In Odyssey’. Det går ned 14.00 på Countdown.

Vi rykker videre til 15.30 på Countdown, men bliver utvivlsomt i hiphoppens tegn med Flexlikekev – ganske enkelt en af landets bedste liverappere lige nu, skrev Soundvenues egen Standard-guru Kristian Karl i forbindelse med Flex’ koncert på Distortion.

Jeg anbefaler faktisk, at du bliver hængende til den tredje Countdown-koncert i træk, for 17.00 træder Ea Kaya på scenen, og hendes både ømme, festlige og stærke popsange burde fungere ret godt lige der i eftermiddagssolen (hvis sådan en da er tilstede).

rykker vi over på Rising: Først 20.00 med Boundaries og deres stilsikre postpunk, derefter 21.30 med Collider, der er alt andet end stilsikre – hvilket selvfølgelig er meningen. Det her er kaos på den gode måde.

Læs også: Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af