Cardi B startede sublimt på Roskilde Festival – men så gik det galt

Cardi B startede sublimt på Roskilde Festival – men så gik det galt
Cardi B på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

De første fem minutter af Cardi B’s koncert på Orange Scene var nogle af de bedste minutter, jeg har set på den scene. New York-rapperens intro fra debutalbummet ’Invasion of Privacy’, ’Get Up 10’, var en krigserklæring til publikum på Roskilde Festival: Alle, der troede, at den tidligere stripper fra the Bronx ikke kunne rappe, fik én over nakken.

Beatet startede, Cardi rappede backstage, og da hun gik op på scenen, gik plænen grassat. For ja, hun var rent faktisk kommet, trods rygter om aflysning. Og ja, hun var tydeligvis forberedt på opgaven. Hvert ord sad. Cardi B var ankommet. Hver bevægelse signalerede, at hun var kommet for at sejre.

Hun twerkede til ’Money Bag’, dansede som en trillebør til ’She Bad’ og hældte vand ud over sig selv til ’Drip’. Cardi B dansede ikke, hun nærmest fløj rundt. Faktisk var det imponerende, at hun ikke mistede pusten, når hun leverede sine sætninger, mens hun fræsede rundt på Danmarks største scene, med dansere, ild, konfetti og alt mulig andet.

Men selvom koncerten kun varede godt 40 minutter, var det som om, hun løb tør for luft allerede et kvarter før tid. Hun dansede stadig, hun rappede solidt, men den der svært definerbare energi var forsvundet. Luften var gået af ballonen. Og det var som om, at Cardi vidste det.

For rapperen interagerede ikke voldsomt meget med publikum og virkede en smule fjern, selvom hun kæmpede bravt. På et tidspunkt sagde hun endda, at hun havde det koldt. Og det kunne man mærke: Vokalen blev mindre skarp og hele seancen en smule mere mekanisk, da slutningen nærmede sig.

(Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Det var dog svært ikke at beundre hendes show. Dem, der siger, at Cardi B kun er twerk og stripperattitude, forstår ikke hvordan hendes fortid som eksotisk danser er en del af hendes nuværende rapstjernestatus. Det er netop en del af Cardi B’s styrke, at hun gør twerking og lapdances til en del af sin æstetik. Og hendes veloplagte dans gjorde musikken større – selv en sløv sang som ’She Bad’ blev vakt til live af kropsbevægelserne.

Alligevel: Cardi frøs. Og selv kæmpehittet ’Bodak Yellow’ til sidst kunne ikke varme en kold Orange Scene op til den temperatur, den havde i starten.

Men selvom skuffelsen til sidst lagde sig over Roskilde Festival som en trist dis, er det værd at huske begyndelsen af koncerten. Der, hvor Cardi B kom ind på scenen, som om hun havde tænkt sig at vise alle, hvem hun er.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Læs også: Fredag byder på Roskilde-programmets mest hjerteskærende overlap: Hvad skal jeg gøre?

Cardi B. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af