Hvis nu Cardi B aflyser Roskilde Festival… Hvem kan så afløse?

Vi beder selvfølgelig til, at det ikke sker...
Hvis nu Cardi B aflyser Roskilde Festival… Hvem kan så afløse?
Cardi B. (Foto: Jerritt Clark/Getty Images)

Jeg håber på ingen måde, at Cardi B aflyser sin koncert på Roskilde Festival. Alle lemmer i min festivalkrop ønsker, at hun indtager Orange Scene og skruer attituden op på 11.

Jeg har på heller ikke på nogen måde lyst til at male fanden på væggen, men de seneste måneder har det altså bare været nervepirrende at følge Cardi, som har aflyst flere og flere koncerter – først Primavera i Barcelonaså en række amerikanske shows, da hun efter sigende skulle komme sig oven på nogle plastikoperationer, og i juni var det så Parklife Festival i Manchester, der måtte finde sig en erstatning.

Roskilde Festival har dog manet til ro og udtalt til Soundvenue, at der ikke er nogen meldinger om, at Cardi B’s aflysninger skulle have nogen indflydelse på de koncerter, som ligger i den periode, hvor hun er sat til at spille på Orange Scene. Men alle har vel efterhånden set det ret vilde billede af rapperens fødder, som er svulmet vanvittigt meget op som en bivirkning af plastikoperationerne.

Hævningen er dog aftaget, og Cardi spillede i weekenden til Bonnaroo-festivalen i USA, men hun udtalte i forbindelse med det famøse billede, at bivirkningerne for alvor kommer, når hun flyver. Så vi ved ikke med 110 procents sikkerhed, at hun kommer til Roskilde, før hun dukker op til festivalen Vestiville i Belgien, hvor hun er skemasat til den 30. juni. Det er nemlig hendes første koncert i Europa i denne omgang.

Så hvis nu – og Gud forbyde det – at Cardi B aflyser sin Roskilde-koncert for andet år i træk, så er det jo godt at være forberedt.

Hvem står klar som en mulig erstatning, hvis uheldet skulle være ude? Det har jeg undersøgt.

Jeg har udelukkende kigget på artister, som allerede er en del af festivallandskabet i Europa over sommeren. Det er trods alt der, de mest sandsynlige bud skal findes, selv om der også er mulighed for, at Roskilde hiver en kanin op af hatten, hvis en aflysning skulle blive en realitet.

Det skal dog siges, at det ikke et helt let af finde mange super oplagte bud.

For det første er Roskilde-spilleplanen allerede rimelig meget skrevet i sten – og afløseren skal specifikt være klar onsdag den 3. juli. For det andet drejer det sig altså om mægtige Orange Scene. Og for det tredje er Danmark – vores størrelse til trods – et ret vanvittigt festivalland, som over Heartland, NorthSide, Tinderbox, Roskilde, Smukfest og så videre allerede har booket langt størstedelen af de store navne, der er i omløb.

Bevares, der er en del kandidater nedenfor, men det er altså langt fra alle, der vil føles som en tilfredsstillende erstatning, bare fordi de står på listen.

Jeg har undersøgt programmerne til disse 18 festivaler, der alle foregår i Europa i sommerperioden. Nedenfor vil jeg så gennemgå de navne, som er i Europa og ledige 3. juli, hvis nu Cardis fødder ikke tåler en flyvning til Dyrskuepladsen.

Festivalerne, jeg har gennemgået:
Glastonbury – England, 26.-30. juni
Rock Werchter – Tyskland, 27.-30. juni
Lollapalooza Stockholm – Sverige, 28.-30. juni
Vestiville – Belgien, 28.-30. juni
Longitude – Irland, 5.-7. juli
Wireless – England, 5.-7 juli
Mad Cool – Spanien, 11.-13. juli
Bilbao BBK – Spanien, 11.-13. juli
NOS Alive – Portugal, 11.-13. juli
Lovebox – England, 12.-13. juli
Woo Hah! – Holland, 12.-14. juli
Sónar Barcelona – Spanien, 18.-20. juli
Benicàssim – Spanien, 18-21. juli
Øya Festival – Norge, 6.-10. august
Boardmasters – England, 7.-11. august
Sziget – Ungarn, 7.-13. august
Way Out West – Sverige, 8.-10. august
Flow Festival – Finland, 9.-11. august

Mulige afløsere

Et eller andet sted ville det jo give mening med en hiphoperstatning, men det er lettere sagt end gjort. Rae Sremmurd spiller i England og Irland i starten af juli, og de er ledige på den specifikke dag, men er de to brødre store nok til Orange? Næppe.

Future er på plakaten til de samme to festivaler – Longitude og Wireless – og er også ledig på dagen, men igen virker Orange bare som for stor en mundfuld.

Lauryn Hill har faktisk hul i en ellers travl festivalkalender den 3. juli, men hun spillede i København i december og er booket til Fredagsrock i august.

Wu-Tang Clan spiller godt nok på Glastonbury lige før Roskilde, men de har lige været her med Gods of Rap.

Post Malone er booket til en del europæiske festivaler, men det er først fra august, og han skal spille i USA i midten af juli. Men i princippet er han ledig.

Pusha-T er ledig den 3. juli og spiller dagen efter i Belgien. Orange Scene ville være sejt, for Pusha er for vild, men har han bred nok appel til at få det til at fungere?

Bevæger vi os over i soulens verden, er der Erykah Badu. Hun spiller en del festivaler, men igen først fra august, og også her vil Orange nok være for stort et brød at slå op.

Janet Jackson er faktisk også i Europa og ledig den givne dato.

James Blake er en gammel ven af festivalen, og han spiller den 4. juli i Schweiz, men er altså ledig dagen før. Han har tidligere spillet Orange og kunne potentielt være et godt bud.

Hvis vi skifter genre er der naturligvis flere muligheder. The Strokes har et par europæiske festivaler på programmet og er ledige 3. juli.

Kings of Leon og The Killers er også begge ledige og på festivaler, men altså…

Florence + the Machine har en del festivaler linet op og er ledige 3. juli.

Hvis Roskilde vil gå den elektroniske vej, er big beat-veteranerne i The Chemical Brothers på en længere festivalturné og ledige.

Og så er vi faktisk ved at være ved vejs ende, hvis vi altså udelukkende kigger på dem, som er sommeraktuelle i det europæiske festivallandskab.

Skal jeg til sidst kaste en joker på bordet, så har Tyler, The Creator booket en større USA-turné ind, men den starter altså først til august. Så deeeeet.

ANYWAY: Bare lige for at slå fast med syvtommersøm, så bliver alt det her jo kun aktuelt, hvis Cardi B aflyser. Det håber jeg som sagt virkelig ikke, at hun gør. Som i virkelig ikke – 7-9-13, bank under bordet og alt det der. Men nu er vi i hvert fald forberedte, hvis hun gør…

Læs også: Roskilde Festival åbner Orange Scene med helt ny happening

Læs også: Roskilde Festival kommenterer Cardi B-situationen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af