Spoiler alert: Det kan du forvente til Cardi B-koncerten på Roskilde Festival

Cardi B's Roskilde-koncert (og den mulige aflysning af den) har været et af de seneste ugers helt store samtaleemner, men nu er hun endelig landet i Europa, og showet skulle være sikret. Vi har undersøgt, hvilken slags koncert, man kan glæde sig til.
Spoiler alert: Det kan du forvente til Cardi B-koncerten på Roskilde Festival
Cardi B. (Foto: Ser Baffo/Getty Images)

»Tror du, Cardi aflyser?«

Hvis jeg havde en krone for hver gang, nogen har stillet mig det spørgsmål, ville mine bukselommer rasle og klirre hver gang, jeg tog et skridt på vej mod toget til Roskilde Festival. Rapperens frygtede aflysning har nemlig været de seneste ugers helt sommervarme historie.

Sidste år aflyste hun som bekendt sit show grundet graviditet. I år er det en række skønhedsoperationer og deres bivirkninger, der har skabt usikkerhed om, hvorvidt Cardi rent faktisk ville komme til Dyrskuepladsen. Hun har delt billeder af hævede lemmer, spillet koncerter mod sin læges råd og efter sigende haft svært ved at flyve uden heftige bivirkninger. Hvilket har ført til en række aflyste shows i løbet af de seneste par måneder.

Samtidig har hun dog også givet optrædener, der for alvor har vist, at hun er i bedste koncertform. Som til BET Awards, hvor det blev til massekoreograferet dans og selvfølgelig også en obligatorisk twerk-session på ægtemanden Offset. Og til Bonnaroo-festivalen, hvor hun efter problemer med outfittet bare kørte på iført en badekåbe.

Det kan man vist godt kalde blandede signaler: Det ene sekund aflyser hun koncerter, det næste er hun i topform.

Mandag aften annoncerede Cardi B så endelig, at hun var på vej til Europa, og nu her burde hun været landet i Oslo, hvor hun skal give koncert tirsdag den 2. juli – dagen før Roskilde Festival.

Vi håber, at hun også er frisk til Dyrskuepladsen, og med internettets hjælp har vi dannet et lille overblik over, hvad der højst sandsynligt kommer til at ske onsdag på Orange Scene.

Spoiler-advarsel: Læs ikke med, hvis koncerten skal være en overraskelse.

Sceneshowet

Lad os bare slå det så stærkt fast, som man overhovedet kan: Cardi kommer til at twerke. Det er nærmest blevet hendes signaturdans at tage både twerk-moves og en række dansetricks fra stripperfortiden med sig på scenen. Selv når de heftige bevægelser kan føre til revnede tøjdele, som det altså var tilfældet på den amerikanske festival Bonnaroo tidligere på måneden.

Når det kommer til de mere konkrete elementer af showet, kan man næsten kun gisne. Til store begivenheder som BET Awards eller Summer Jam i New York har hun haft store hold af dansere og ambitiøse koreografier med. Men det er selvfølgelig svært at sige, hvor meget af dét setup, hun tager med i flyveren til Europa, ligesom vi også kun kan krydse fingre for, at ægtemanden Offset måske tager turen med hende.

Det er dog helt tydeligt, at Cardi B har forbedret sig markant på livefronten siden gennembruddet. Dengang florerede der historier om koncerter, der blev timevis forsinkede, og optrædener, hvor rapperen fokuserede mere på at livestreame showet via Instagram end på sin vokal.

Det er fortid. De fleste anmeldelser og reportager fra det seneste år fremhæver en stærkere vokal og et professionelt setup. Los Angeles Times komplimenterede eksempelvis en koncert den 23. juni, fordi Cardis personlighed skinnede igennem, mens hun til en koncert i Kansas City i maj havde otte dansere med sig – og igen blev rost for sit komiske talent på scenen.

Okay, begge ovennævnte artikler påpeger, at Cardi stedvis mistede pusten. Men alt i alt ligner det, at hun har forbedret sig markant. Det tyder tv-optrædener som BET-showet også på: Flowet er i fokus, selv på krævende sange som ‘Press’.

Setlisten

Setlisten til Cardi B’s shows har fulgt en relativt stram plan den seneste tid. Hun åbner koncerterne ligesom hun åbnede albummet ‘Invasion of Privacy’ fra sidste år: Med den kontante, lyrisk imponernede og selvbiografiske ‘Get Up 10’.

Dét høje tempo fortsætter så med den nye single ‘Press’, der også er en teknisk krævende sang, hvor Cardi i dén grad letter sit hjerte – i dette tilfælde over mediernes dækning af hende.

De to sange vil give et ret godt indblik i, hvor Cardi står rent teknisk, for det er måske rapperens mest krævende og ambitiøse tracks i forhold til flow og levering. Enten starter koncerten med et kæmpe brag, eller også får man nys om, at hun måske ikke er på toppen den givne dag.

Efter den spændende start spiller Cardi størstedelen af ‘Invasion of Privacy’ og krydrer det med gæstevers fra diverse hits, hun har været med på – fra Maroon 5 til Migos. Til slut får vi naturligvis de triumferende ‘Bartier Cardi’ og signatursangen ‘Bodak Yellow’.

Setliste fra Bonnaroo 2019, 16. juni:
1. ‘Get Up 10’
2. ‘Press’
3. ‘Backin’ It Up’
4. ‘Money Bag’
5. ‘No Limit’ (G-Eazy)
6. ‘She Bad’
7. ‘Money’
8. ‘MotorSport’ (Migos)
9. ‘Drip’
10. ‘Please Me’
11. ‘Girls Like You’ (Maroon 5)
12. ‘Ring’
13. ‘Be Careful’
14. ‘Twerk’ (City Girls)
15. ‘Thotiana’ (Blueface)
16. ‘Taki Taki’ (DJ Snake)
17. ‘Wish Wish’ (DJ Khaled)
18. ‘Clout’ (Offset)
19. ‘I Like It’
20. ‘Finesse’ (Bruno Mars)
21. ‘Bartier Cardi’
22. ‘Bodak Yelow’

Det er en pænt imponerende setliste, Cardi kan præstere, selv om hun kun har udgivet et enkelt decideret album. Det eneste, der måske er en smule synd, er, at hun tilsyneladende ikke spiller nogle af sine tidlige sange – det havde da ellers været en fin håndsrækning til die hard-fanskaren, hvis vi fik en sang eller to fra mixtape-tiden.

Men okay, en Orange-koncert skal selvfølgelig favne bredt. Og det må man sige, den forventede setliste gør. Her er alt fra latin trap-bangers med DJ Snake til Bruno Mars-collabs. Det skal nok blive en fest.

Læs også:  Roskilde Festival: Publikums must see-koncerter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af