Nicki Minaj er gået på pension – men vi tror altså, hun troller os

Nicki Minaj er gået på pension – men vi tror altså, hun troller os
Nicki Minaj. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Lil Wayne, Jay-Z, iLoveMakonnen, Childish Gambino, Lil Uzi Vert, Kid Cudi, 50 Cent, T.I., Waka Flocka Flame…

Ja, listen over rappere, der gennem tiden har meldt ud, at de stopper med at lave musik, er lang. Og de har alle sammen én ting til fælles: De greb hurtigt ud efter mikrofonen igen. For uanset om pensionen varede i år (Jay-Z) eller kun uger (Lil Uzi Vert), så er der åbenbart ingen, der kan holde sig fra musikken.

Nu er det altså Nicki Minaj, der har meldt ud, at det er slut.

»Jeg har besluttet at gå på pension og stifte familie«, skrev rapstjernen på Twitter i går. »Jeg ved, at I alle er glade nu. Til alle mine fans, bliv ved med at støtte mig, gør det til jeg dør«.

Dermed rejser spørgsmålet sig selvfølgelig: Er der nogen grund til at tro, at Nicki Minajs farvel til musikken skal tages mere alvorligt end alle de mange andre rappere, der er gået på pension, blot for at vende tilbage kort tid efter?

Og her er der faktisk et par ting, der taler for, at New York-rapperen kunne være seriøs omkring sagen. Hvis hendes plan er at stifte familie, er der trods alt en mere konkret grund til at trække sig tilbage fra rampelyset. Okay, artister som Beyoncé og ærkerivalen Cardi B (og mange andre) har selvfølgelig vist, at man sagtens kan være mor og musikstjerne samtidig. Men måske er det ikke det liv, Nicki Minaj ønsker.

Samtidig kunne man også læse rapperens sidste album, ‘Queen’, som et sidste statement. Et farvel til hiphoppen. Man kunne på en måde godt ledes til at tro, at Nicki Minaj føler, hun har sat sit spor på hiphoppen, og at det nu er tid til at trække sig tilbage og lade andre komme til.

Men helt seriøst. Hvis man tror det, så kender man virkelig ikke Nicki Minaj.

For der er nok ingen hiphopartist lige nu, der har været mere optaget af hitlisteplaceringer, magtpositioner og hiphop-hierarkiet. Nicki Minaj har bekriget Cardi B nådeløst, da det lignede, at den yngre rapper var ved at blive en større stjerne. Hun har angrebet Travis Scott (og dennes familie) hårdt, da hans ‘Astroworld’-album sørgede for, at ‘Queen’ ikke gik nummer et på den amerikanske hitliste. Og hun har sendt sine mange fans til angreb mod alle, der påpegede, at rapperens turné ikke solgte specielt mange billetter eller på anden vis kritiserede hende.

Med andre ord: Nicki Minaj har været presset. Hendes status som hiphoppens dronning har været udfordret. Og hun har reageret med raseri og panik. Hvis hun virkelig stopper nu, er det ikke på toppen – men i en situation, hvor hun i dén grad mangler at bevise, at hun ikke er den stressede, overmatchede artist, vi så sidste år omkring udgivelsen af ‘Queen’.

For første gang i mange år har Nicki Minaj igen virkelig noget at bevise. Og det har virket som om, hun har været bevidst om det. I den seneste tid har hun nemlig forsøgt at vende tilbage med singlen ‘Megatron’ samt gæstet hypede nye sange af Pop Smoke (‘Welcome To the Party’) og Megan Thee Stallion (‘Hot Girl Summer’). Samtidig kører hendes Apple-radioshow Queen Radio videre for fuld udblæsning – senest med en spektakulær udsmidning af Joe Budden.

Den her besked om pension kommer altså midt i en periode, hvor Nicki Minaj er aktiv som sjældent før – og hvor hun er presset på en måde, vi ikke har set det i årevis. Hvis hun virkelig stopper med musik, så strider det imod alle de andre signaler, hun har sendt den seneste tid.

Skulle hun virkelig stoppe hele sin nye stime af sange? Tror vi på, at Nicki Minaj bare overlader tronen til Cardi B? Og at hun går glædeligt på pension, selv om hendes seneste album kun gik nummer to – hvilket Minaj jo var rasende over?

Det virker usædvanlig usandsynligt. Og New York-rapperen har selv skrevet på Twitter, at den oprindelige besked var »abrupt« – og at hun vil tale om det mere i et kommende afsnit af Queen Radio. Det ligner allerede første skridt i et tilbagetog mod musikken. Selv om hun jo aldrig har været væk.

Så er der tale om et marketingstunt? Måske bare et enkelt lille tweet, der er blevet kørt fuldstændigt ud af proportioner af musikmedier verden rundt? Eller rent faktisk en (meget usandsynlig) tidlig pension? Vi sætter vores penge på, at det i hvert fald ikke er sidstnævnte.

Læs også: Vrede Nicki Minaj-fans råber »Cardi B, Cardi B!« efter koncertaflysning

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af