6ix9ine får sin dom hurtigere end forventet – kan han være fri allerede i år?

6ix9ine får sin dom hurtigere end forventet – kan han være fri allerede i år?
6ix9ine i Store Vega. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Kan det være, Tekashi 6ix9ine får lov til at fejre jul hjemme i stedet for i en fængselscelle? Det er ikke umuligt, for rapperen, der for et par uger siden trak overskrifter verden over grundet vidneudsagn mod sin tidligere bande i retten, har netop fået rykket datoen for sin domsfældelse.

Daniel Hernandez, som han hedder, får sin dom den 18. december i år, og altså ikke den 24. januar 2020, som det oprindeligt var meningen. Det skriver Complex og har Pitchfork fået bekræftet.

Datoen er rykket frem efter ønske fra 6ix9ines advokater, og meget tyder på, at rapperen dermed har overholdt sin side af aftalen med myndighederne, da han vidnede mod to tidligere bandemedlemmer og fortalte indgående om sit liv som del af den kriminelle organisation.

De to bandemedlemmer, Anthony ‘Harv’ Ellison og Aljemiah ‘Nuke’ Mack, blev nemlig for nylig kendt skyldige i kølvandet på Tekashis vidnesbyrd, og rapperen har også allerede erklæret sig skyldig i sager, der normalt burde give ham et minimum af 47 år bag tremmer.

Men fordi han jo har samarbejdet med myndighederne forventes det, at han får en væsentlig lavere dom – eller måske endda går helt fri. Det er altså ikke umuligt, at 6ix9ine er på fri fod igen allerede en lille uge før juleaften i år.

Læs også: Snoop Dogg og resten af internettet kan ikke få nok af at trolle 6ix9ine

Lyt til podcast: Et vidnesbyrd, der kan ændre hiphoppen: Soundvenues hiphop-podcast analyserer 6ix9ine-sagen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af