De bandemedlemmer, 6ix9ine vidnede mod, er blevet kendt skyldige i retten

De bandemedlemmer, 6ix9ine vidnede mod, er blevet kendt skyldige i retten
6ix9ine.

6ix9ine skrev på en måde historie for to uger siden, da han blev den første store hiphopstjerne, der samarbejdede med myndighederne og offentligt vidnede i retten. Rapperen sad i vidneskranken i tre dage og fortalte blandt andet om sin egen vej ind i bandemiljøet, og om hvordan det endte med, at han blev kidnappet og røvet.

Retssagen, som 6ix9ine vidnede i, drejede sig om to mænd ved navn Anthony ‘Harv’ Ellison og Aljemiah ‘Nuke’ Mack, der var en del af samme New York-baserede bande som 6ix9ine: Nine Trey Gangster Bloods. Nu er begge blevet kendt skyldige, skriver The New York Times.

Daniel Hernandez, som 6ix9ine i virkeligheden hedder, var en af myndighedernes to centrale vidner, der beskrev hvordan banden fungerede, og man kan således godt sige, at hans vidnesudsagn var centralt for at få de to mænd dømt.

Især dommen af Anthony ‘Harv’ Ellison er påfaldende, da han (blandt andet) blev dømt for kidnapningen af 6ix9ine. Begge de anklagede blev kendt skyldige for gangstervirksomhed (‘racketeering conspiracy’). Aljemiah ‘Nuke’ Mack blev desuden kendt skyldig for at planlægge narkosalg, mens Anthony ‘Harv’ Ellison udover kidnapning blev kendt skyldig for vold.

De to mænd har endnu ikke fået deres straf, men står begge til at kunne få helt op til livstid i fængsel.

Læs også: 6ix9ine skal måske i vidnebeskyttelse – men hvad med tatoveringerne?

Læs også: Et vidnesbyrd, der kan ændre hiphoppen: Soundvenues hiphop-podcast analyserer 6ix9ine-sagen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af