Katy Perry appellerer copyright-erstatningskrav på 18 millioner kroner i sagen mod kristen rapper

Katy Perry appellerer copyright-erstatningskrav på 18 millioner kroner i sagen mod kristen rapper
Katy Perry i 'Dark Horse'-videoen.

Tilbage i august blev en californisk jury enig om, at Katy Perrys 2013-hit ‘Dark Horse’ havde kopieret sit karakteristiske beat fra den markant mindre kendte sang ‘Joyful Noise’, der blev udgivet af den kristne rapper Flame helt tilbage i 2008. Perry og resten af holdet bag sangen, der blandt andet tæller store producernavne som Max Martin og Dr. Luke, blev således dømt til i fællesskab at betale Flame intet mindre end 18 millioner danske kroner for patentkrænkelse, men noget tyder på, at de ikke frivilligt har tænkt sig at betale den store sum lige foreløbig.

De dømte ‘Dark Horse’-bagmænd har nemlig besluttet sig for at kæmpe imod beslutningen og er således gået sammen om en appel, hvor de anmoder retten i Californien om en helt ny retssag eller som minimum en nedsætning af erstatningsbeløbet. Det sker på baggrund af, at de dømte parter mener, at der er tale om en ‘utilstrækkelig bevisførelse’ fra forsvarets side.

Ifølge Pitchfork anfører appellen en række argumenter for at genoverveje afgørelsen – heriblandt at Perry og co. ikke finder det bevist, at de to sanges beats rent faktisk er »substantielt ens«, at sangskriverne ikke havde »potentiel adgang« til det mildest talt ukendte track ‘Joyful Noise’ i 2013, og så den mere principielle påstand, at beatet, såfremt juryen fortsat finder, at det er kopieret fra ‘Joyful Noise’, ikke kan betragtes som særskilt ophavsmæssigt beskyttet.

Ifølge Billboard har Flame dog ikke tænkt sig at bakke væk fra søgsmålet, og hans forsvarsadvokat Michael A. Kahn har da også udtalt om appellen: »Vi vil på det kraftigste modarbejde den, bestræbe os på at fastholde juryens dom og fortsat kæmpe for vores klients rettigheder«.

Udfaldet af både den oprindelige ‘Dark Horse’-sag og den eventuelle appel kan få stor betydning for adgangen til at opnå erstatning i denne slags copyright-sager, da en eventuel afgørelse til fordel for Flames påstand om patentkrænkelse kan danne præcedens for fremtidige sager, såfremt retten stadfæster dommen eller helt afviser appellen. Senest har vi set Lady Gagas store hit ‘Shallow’ blive mødt af et lignende søgsmål fra en ukendt sangskriver.

Læs også: Katy Perry anklaget for sexchikane af medspiller i ’Teenage Dream’-musikvideo

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af