Premiere: Ida Laurberg er et godt bud på en ny dansk popstjerne

Premiere: Ida Laurberg er et godt bud på en ny dansk popstjerne
Ida Laurberg.

Det sker ikke så tit, men det er altid overraskende, fedt og overskudsagtigt, når en ny kunstner træder frem fra skyggen (læs: soveværelset) og næsten præsenterer hele pakken fra dag et.

Hermed: Mød Ida Laurberg, en 19-årig musiker fra Helsinge, der umiddelbart virker som et ret godt bud på en ny dansk popstjerne.

Laurberg har i dag udsendt sin officielle debutsingle ‘Grayzone’, og her er der altså styr på både vokal, æstetik, musik og til slut videoen, som vi har premiere på.

For lige at tage førnævnte faktorer én af gangen: Laurberg kan både de kraftfulde udladninger og de høje, ømme toner i omkvædet. Den dystre, elektroniske popstil lægger sig op ad Billie Eilish, men har stadig sin egen æstetik. Produktionen er skarp, nutidig, melodisk. Og så er videoen en flot lavet stalker-fantasi, der kører i forlængelse af selve teksten, som handler om Laurbergs minibesættelse af den kendte youtuber Grayson Dolan.

‘Grayzone’ er Ida Laurbergs første single på hendes nystartede pladeselskab All Chemistry, som hun har lavet sammen med sin manager. Det er dog ikke hendes allerførste sang, der er ude i æteren: Tilbage i 2016 udgav hun helt på egen hånd den hjemmeproducerede ‘Puppy Dog Eyes’, der blev lavet på værelset i Helsinge. Dén sang har siden 2016 opnået i omegnen af 20 millioner streams på tværs af Spotify og Youtube, men nu er tiden altså kommet til, at Laurberg lancerer karrieren for alvor.

Læs også: Årets bedste nye rapper går med ble – og han har ikke tid til at vente på beatet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af