Ude nu: Her er ugens fem vigtigste nye album

Hver fredag guider vi til de mest spændende udgivelser fra musikkens verden – denne uge med blandt andet Kanye West, AV AV AV og Rex Orange County.
Ude nu: Her er ugens fem vigtigste nye album
Rex Orange County.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Kanye West ‘Jesus Is King’

Og det skete i de dage, at Kanye Wests ekstremt hypede og stort anlagte gospelalbum med tilhørende IMAX-film endelig skulle se dagens lys. Vi ved ikke så meget op til i dag, men skal man tro diverse reaktioner fra en række lytteevents, så lever albummet op til den religiøse titel: Kanye har set lyset og lagt storhedsvanviddet på hylden til fordel for rendyrket, gudsprisende gospel.

Kanye West sidder i skrivende stund og arbejder på at få albummet færdigt. Det burde være ude i løbet af fredagen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. AV AV AV ‘No Statues’

De tre musketerer i producerkollektivet AV AV AV (Eloq, DJ Er Du Dum Eller Hvad og Unkwon) lader til at have fundet en ny og mærkbart hårdere lyd i forbindelse med tilblivelsen af deres første album i fuld spillelængde. Titelsinglen ‘No Statues’ er det hidtil mest aggressive track, vi har hørt fra københavnertrioens side, og hvis man skal tro gruppen selv, så kommer netop den pulserende og dystopiske lyd til at kendetegne albummet.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Rex Orange County ‘Pony’

Bag navnet Rex Orange County finder man det britiske stortalent Alexander O’Connor, der i en alder af blot 21 år allerede har lavet musik med Tyler, The Creator og spillet koncerter med Frank Ocean. I en tid, hvor musiklandskabet ofte er præget af store eksistentielle følelser som angst og depression, laver O’Connor forfriskende pop, der med sin ukuelige optimisme og charmerende ukrukkede facon kan vende selv den dybeste panderynken til et helhjertet smil – trods melankolske efterårsvibes.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. L.O.C. ‘Ekkokammer’

Aarhus V-veteranen er klar med sit første album siden 2014’s ‘Sakrilegium’. På ‘Ekkokammer’ tager Liam O’Connor ligesom på ‘Sakrilegium’ og 2012’s ‘Prestige, Paranoia, Persona’ udgangspunkt i sin irsk-katolske baggrund, når han ved brug af dystre religiøse termer begiver sig ud i storladent orgel, urovækkende kirkekor og spiddende samfundskritik på singlerne ’99/19′ og ‘Ny religion’, ligesom albummets dunkle coverart understøtter dommedagssymbolikken.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. King Princess ‘Cheap Queen’

King Princess er endelig klar med sit ligeledes royalt betitlede debutalbum efter sidste års gennembruds-ep ‘Make My Bed’. ‘Cheap Queens’ paradoksale titel indfanger meget præcist den kun 20-årige Mikaela Strauss’ sammensmeltning af ungdommelig overlegenhed og relaterbare tekster om queer teenageforelskelse, og når singler som ‘Ain’t Together’ og ‘Prophet’ klinger af henslængt coolness a la Lana Del Rey og længselsfuld nærhed a la Lorde, så er der altså god grund til at glæde sig.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.

Det er en vanvittigt pakket uge – hør også disse album, hvis du vil være helt opdateret:
Cigarettes After Sex ‘Cry’
Klumben & Raske Penge ‘Livet’
Mikal Cronin ‘Seeker’
M. Rexen ‘And They Danced’
Anna Meredith ‘Fibs’
Neil Young with Crazy Horse ’Colorado’
Sunx ‘Caress’
Visitor Kane ‘Change of Heart’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af