»Anklageren prøver at sende mig væk«, rapper Jamaika på den nye single ‘Protokol’

»Anklageren prøver at sende mig væk«, rapper Jamaika på den nye single ‘Protokol’
Jamaika i Lille Vega. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Jamaikas situation er ulig noget, vi har set før i dansk hiphop. Sidste uge meddelte politiet, at rapperen er efterlyst i forbindelse med et knivstikkeri, og siden har han i princippet været på flugt. Men det har ikke stoppet Jamaika fra at annoncere en ny ep samt tease ny musik. Nu har han så udgivet den nye sang ‘Protokol’.

Vi ved ikke, om nummeret er indspillet før eller efter efterlysningen, men teksterne hentyder kraftigt til Jamaikas problemer med loven. Det starter allerede med de allerførste linjer: »Anklageren prøver at sende mig væk / for at blive frikendt, hvad skal der til?«.

Derfra handler teksten både om posttraumatisk stress, venner der har stukket Jamaika, samt minder om dengang, han »lavede røveri inde i Bilka«.

Det mest sigende sted er nok der, hvor Jamaika kalder sig »skyggekryber, gadeløber«, hvilket er en reference til gennembrudshittet ‘Gode dage venter’ – og måske en hentydning til, at rapperen og gadedrengen stadig er uadskillelige.

Jamaika har tidligere siddet i fængsel flere gange. Han blev senest løsladt i juni 2018 efter at have siddet inde i et par år.

»Det vigtigste har været at droppe kriminaliteten. Først og fremmest. Før alt det andet. Du kommer på et tidspunkt til et sted i livet, hvor du må gøre op med dig selv, hvad du vil. Og heldigvis så valgte jeg musikken«, udtalte han dengang til Soundvenue i et interview.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

PROTOKOL UDE OVER ALT #DETMEREENDMUSIK ?♠️?

A post shared by ACE (@jamaikaofficiel) on

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af