Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Aminé slipper ret godt fra at genfortolke en hiphopklassiker

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Aminé slipper ret godt fra at genfortolke en hiphopklassiker
Aminé.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Aminé ‘Shimmy’

Ikke alene sampler Aminé Ol’ Dirty Bastard-klassikeren ‘Shimmy Shimmy Ya’ – han genfortolker nærmest sangen fra bunden. Hans flow, hans levering og hans mange vittige linjer gør skam også, at han uden problemer kan bære den tunge byrde at rekreere et så ikonisk track.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Phoebe Bridgers ‘Garden Song’

Folksangeren Phoebe Bridgers er netop blevet annonceret til Roskilde Festival, og stort set samtidig har hun delt førstesinglen fra sit andet soloalbum. Det er en af hendes mest sårbare sange nogensinde, og den er inspireret af tilbagevendende mareridt, Bridgers har haft på turné – noget, der fint understøttes af den trippy musikvideo.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Caribou ‘Like I Loved You’

Dette højdepunkt fra Caribous stærke nye album, ‘Suddenly’, starter med et beat, der nærmest lyder som en Timbaland-produktion fra 00’erne. Den bløde guitarlyd bliver dog med tiden forvrænget, og skævere og skævere ting sker med den – blandt andet en ganske spændende guitarsolo, som man forhåbentlig kan opleve opført live, når Caribou gæster København til sommer.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Winnie Raeder ‘Baby’

Danske Winnie Raeder er bosat i London, hvor hun producerer sine elektroniske klangflader. Den vemodige single ‘Baby’ har en fyldig produktion, der dog aldrig forhindrer den overordnede stemning i at være tilbageholdende og forsigtig. Helt klart noget, som fans af melankolske producere som James Blake og Thom Yorke bør tjekke ud.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. 100 Gecs feat. Charli XCX, Rico Nasty & Kero Kero Bonito ‘Ringtone (Remix)’

Meme-pop-duoen 100 Gecs er på vej med et remix-album, hvor forskellige kunstnere gæster og genfortolker numrene fra den skelsættende 2019-debut ‘1000 Gecs’. Den nyeste single fra remix-albummet muligvis den hidtil – Rico Nasty, Charli XCX og Sarah Bonito fra Kero Kero Bonito leverer vidt forskellige personligheder til tracket, hvilket skaber en helt ny, om muligt endnu mere dynamisk udgave af den futuristiske popsang. Mon Rico eller Charli spiller den på Roskilde til sommer?

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. G Herbo feat. Juice WRLD, Chance The Rapper & Lil Uzi Vert ‘PTSD’

På lineuppet ligner dette et posse cut, men det ville være en misvisende rubricering af ‘PTSD’, der er et følsomt, ængsteligt nummer, hvor de fire rappere på hver sin måde udforsker deres traumer – med et hook fra Juice WRLD, der går lige i hjertet. Nummeret stammer fra G Herbos nye album af samme navn, der er ude nu.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Car Seat Headrest ‘Can’t Cool Me Down’

Det er to år siden, vi sidst hørte nyt fra Car Seat Headrest, hvilket er noget nær en evighed efter frontmand Will Toledos hyperproduktive standarder. Han har dog netop annonceret albummet ’Making a Door Less Open’ (1. maj), og førstesinglen er et ambitiøst nummer, der med synthesizers skaber et univers, der er lige så råt som selv Toledos mest skramlede guitarlyde.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Margaret Glaspy ‘Stay With Me’

Den amerikanske singer/songwriter Margaret Glaspy har netop annonceret sit andet album, ‘Devotion’, der udkommer 27. marts. Kærlighedssangen ‘Stay With Me’ udgør albummets andensingle, og her reflekterer hun over de op- og nedture, man emotionelt går igennem i et romantisk forhold.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Gorillaz feat. Fatoumata Diawara ‘Désolé’

På den anden single fra Gorillaz-projektet ‘Song Machine’ får det animerede band besøg af Roskilde-aktuelle Fatoumata Diawara. De forener smukt Diawaras vestafrikanske Wassoulou med Damon Albarns kompakte artpop, og resultatet er et smukt arrangement, der er fuldt af liv i både percussion, blæsere, bas og resten af maskineriet.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Lil Baby feat. Young Thug ‘We Should’

Lil Baby har lige udgivet albummet ‘My Turn’, og naturligvis får han besøg af sin mentor, evigt excentriske Young Thug. De to autocroonere har som sædvanlig formidabel kemi, når de her rapper om deres rejse mod den stjernestatus, de har opnået – og den falske kærlighed, den medfører.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af