Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Bond, Banoffee og to gange Aarhus-rap

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Bond, Banoffee og to gange Aarhus-rap
Banoffee.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Billie Eilish ‘No Time To Die’

Billie Eilishs Bond-tema er alt, vi havde drømt om. Den er 100 procent Billie og samtidig 100 procent Bond. Der skrues godt op for den grandiose patos, mens sangen også formår at være både reflekteret, ængstelig og iskold. Eilish og storebror Finneas har arbejdet sammen med blandt andre superkomponisten Hans Zimmer og den NorthSide-aktuelle Smiths-guitarist Johnny Marr om at skabe denne ballade, der fra den 2. april vil kunne opleves i filmen af samme navn.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Grimes ‘Delete Forever’

Grimes udgiver om en lille uge albummet ‘Miss Anthropocene’, og singlerne peger i mange forskellige retninger. Ikke mindst blander hun på ‘Delete Forever’ melodisk emorap a la Lil Peep med Oasis-klingende lejrbålsguitar, der er så rustik, at det næsten bliver bluegrass-agtigt – noget der kun bliver styrket af, at der senere tilføjes fioler og banjo.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Suspekt ‘Kroppen og mit ansigt (gråvejr)’

Dette knap ti minutter lange track er hjertet på Suspekts flotte nye album ‘Sindssyge ting’. Det er et sårbart nummer, der går igennem flere faser, hvor Orgi-E og Bai-D konfronterer livets absurditet og frygten for den uundgåelige død.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Banoffee ‘Contagious’

Banoffees smukke electropop udforsker virkelig mange flotte lyde på denne breakup-banger, mens hendes fintfølende stemme med millimeterpræcision går fra at være kraftig til at være skrøbelig på et splitsekund. Glæd dig til mere af samme skuffe, når hendes debutalbum, ‘Look at Us Now Dad’, udkommer 21. februar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Xabski ‘Energi’

Xabski er nok bedst kendt som medlem af den aarhusianske hiphopgruppe Iswaal, men han har også en solokarriere. Hans anden officielle solosingle, ‘Energi’, er en blød, kølig sang, der oser af afslappet livsglæde og selvtilfredshed. Halvvejs gennem tracket switcher han fuldkommen sit flow til en mere hårdfør levering og giver dermed nyt liv til nummeret.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. The Strokes ‘At the Door’

Vi var mange, der var skeptiske, da det blev annonceret, at The Strokes ville vende tilbage – ‘Room on Fire’- og ‘Is This It’-dagene ligger trods alt langt tilbage efterhånden. Men ‘At the Door’ overrasker positivt. Det er mere en synthpopsang end et egentligt rocknummer, og tracket er på ingen måde konventionelt. Det er en spartansk ballade, der emmer af desperation, og som resultat ser vi nu lidt mere frem til, at Strokes-albummet ‘The New Abnormal’ lander 10. april.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Shooter Gang ‘Click’

Vi vender tilbage til Aarhus-rappen. Her er det Shooter Gangs voldelige hardcore-hiphop, der både i lyrik og lyd er brutal – det er som om, hver eneste linje på ‘Click’ er leveret til at efterligne lyden af et skydevåben. Hvis der er nogen retfærdighed i verden, bliver linjen »Dudu boomer« desuden til et TikTok-meme, inden måneden er omme.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Justin Bieber feat. Travis Scott ‘Second Emotion’

R’n’Bieber, som den kære Justin kalder sin egen genre, er til tider ret trappet. Det høres på dette track fra hans spritnye album, ‘Changes’, hvor en virkelig stærk, gennemtrængende vokalmelodi får nummeret til at sidde fast. Han har allieret sig med en af traprappens helt store mastodonter, nemlig Travis Scott, og producerne Poo Bear og The Audibles har fundet en elegant guldlokzone, hvor Bieber- og Travis-lyden mødes.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Rolling Blackouts Coastal Fever ‘Cars in Space’

Fans af 80’er-grupper som The Smiths eller The Go-Betweens kan nok let blive forelskede i denne nye single fra Rolling Blackouts Coastal Fever. Den jangly guitar blandet med de fængende popelementer er simpelthen en cocktail, det er svært ikke at blive glad af.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Tame Impala ‘Breathe Deeper’

Denne groovy funksang er et klart højdepunkt på Tame Impalas nye album, ‘The Slow Rush’. Det er sådan et nummer, der konstant har nye gribende lydsammensætninger, der sætter sig fast i lytteren – og i det sidste minuts tid udvikler det sig til en spektakulær synthesizer-rumrejse.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af