Jada blotter sig på den nye single ’Nudes’: »Jeg er her for at fortælle dig, at du ikke er for meget«

Jadas første single siden sidste års debutalbum er en fortælling om skam og oprejsning i en digital tidsalder. Men det er også en klassisk soulbanger, der med garanti vil skabe gedigen fællessang, når hun åbner Orange Scene. Vi har talt med Jada om budskabet bag.
Jada blotter sig på den nye single ’Nudes’: »Jeg er her for at fortælle dig, at du ikke er for meget«
Jada. (Foto: Sarah Stenfeldt)

Jada har redet på en tilsyneladende uendelig bølge af succes det seneste års tid, og den virker til at fortsætte. Efter en vellykket og mange steder udsolgt danmarksturné i starten af året fulgte en nominering til hovedprisen til dette års (godt nok udskudte) P3 Guld – og så er der den eftertragtede åbningstjans på en lille scene, der hedder Orange, til sommer. 

Der er altså fuld fart fremad for Jada, som kan blive ved med at sætte stadigt flere flueben ud for mange af barndommens helt store popstjernedrømme. Og så arbejder hun selvfølgelig på det vigtigste af det hele – musikken.

Med den nye ’Nudes’ har vi nemlig fået Jadas første single siden sidste års debutalbum ’I Cry a Lot’, og her er tale om en sang, der på mange måder er atypisk for Jada, men som samtidig lyder som noget, kun hun ville kunne lave.

Til lyden af noget så klassisk som en valsende soulbanger spidder Jada samtiden, når hun italesætter de faldgruber og misforståelser, der uundgåeligt følger med at navigere i og skabe relationer i en moderne digital tidsalder.

Hendes eminente vokal bekender kraftfuldt skammen over at have blottet sig ved at sende ’nudes’ (altså nøgenbilleder), men til sidst når hun alligevel frem til, at det nok er bedre bare at sige: »New bling, fuck this«. For man er jo dejlig og lækker, også selv om det ikke er alle, der er interesserede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Da jeg spørger ind til, om det er vigtigt for hende at behandle tunge temaer som for eksempel teknologien som et grundvilkår for vores generation, lyder det klare svar dog prompte: »Næ, haha – så meta er jeg overhovedet ikke. Jeg skriver bare de ting, der kommer til mig, og så prøver jeg at forstå dem bagefter. Men jeg tror, at vi i virkeligheden alle sammen går rundt og oplever de samme ting, bare på forskellige måder, så hvis jeg er ærlig og åben omkring mine egne følelser, så er der forhåbentlig mange, der kan bruge det til noget«.

Uanset tanken bag er der nok mange, for hvem ’Nudes’ kan være et tiltrængt skud selvironi og sassy attitude i disse forvirrende internettider – en kærlig opfordring til simpelthen at give mere af sig selv, fordi det aldrig kan blive for meget.

Hvad handler ’Nudes’ om for dig?
»Den handler om, hvor pinligt det kan føles, når man er i en eller anden relation til nogen og tror, at ens følelser er 1:1 gengældt, så man lige går skridtet videre. Det behøver ikke bogstaveligt talt være ved at sende nøgenbilleder. Det kan ligeså vel ske ved at erklære sin fuldstændig ærlige kærlighed eller invitere en ud og drikke kaffe – alle mulige episoder, hvor man får følelsen af, at man har givet for meget af sig selv til en person, der ikke var det samme sted. Nøgenbillederne er ligesom bare en metafor for at være følelsesmæssigt blottet – særligt i 2020, hvor man kan komme til at begå så mange digitale fejltagelser over Snap, Messenger og også bare gode gammeldags sms’er«.

Jada.

Er det baseret på konkrete erfaringer?
»’Nudes’ er mest bare bygget på et sammenkog af oplevelser, som både jeg og mine venner har haft med at kende andre, date andre eller bare ses med folk. Og så tror jeg bare, at alle mere generelt kan relatere så meget til at blive så grebet af, hvor dejligt man har det sammen med det menneske, og hvor lækker man selv føler sig, når man bare tænker ’Fuck, det kører, det her’. Mange af mine venner og veninder var i hvert fald sådan: ’Hold da op! Det er jo som at høre mit eget liv’, da jeg sendte dem sangen«.

Men det perfekte er måske også, at man kan se sig selv på begge sider, ikke? Man har både været den, der ikke har været interesseret, men så sandelig også den anden part.
»Ja, det er jeg så glad for, du siger. Formålet er slet ikke at male et eller andet skræmmebillede af en følelseskold psykopat, for jeg kender jo også godt selv det der med at være lidt dårlig til at afvise en beundrer eller bare opdage alt for sent, at jeg slet ikke har de samme følelser. Det kan jo også ske, når man bare er i en almindelig samtale med folk«.

Ja, ’Nudes’ kan måske ligeså vel handle om en eller anden social kontekst, hvor man måske har været lidt for meget oppe og køre eller måske følt man har snakket alt for meget?
»Præcis, ’Nudes’ er ligesom bare mig, der siger: Jeg kender så godt de her situationer, hvor man føler man har været for meget. Jeg er her for at fortælle: Det har du ikke! På den måde handler sangen i virkeligheden mere om den oprejsning, jeg synes, man føler på den anden side af skammen, når det går op for en, at man jo egentlig bare har handlet autentisk«.

Hvordan får man lige ideen til at lave en klassisk soulbanger på den måde?
»Det kom meget umiddelbart. Selv om det er en meget anderledes sang, end jeg nogensinde har lavet før, så er det også en sang, der lyder rigtig meget som musik, jeg altid har lyttet til. Det er vildt dejligt at synge noget, hvor jeg bare virkelig kan give den gas og simpelthen krænge alle de dårlige følelser ud. Det er inspireret lidt af en dansk folkemusikalsk tradition, hvor man bare synger, præcis hvordan man har det, så højt, at alle kan høre det«.

Der er simpelthen sådan lidt skjald over det. Visen om ’Nudes’?
»Fuldstændig, det er virkelig den der historiefortælling, jeg har taget fra den tradition. Og så har jeg jo også hørt så utroligt meget Beyoncé og Rihanna, så det er jeg jo også altid inspireret af, haha«.

Er ’Nudes’ måske den første single fra et kommende album?
»Det ved man jo aldrig. Ej, helt ærligt, så ved jeg det faktisk ikke. Jeg har skrevet en masse sange, og jeg glæder mig til at få dem ud så hurtigt som muligt, uanset hvilken form det så får«.   

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af