Liss sender live hver torsdag: »Vi var meget bange for, at der ikke var nogen, som gad at kigge med«

Liss sender live hver torsdag: »Vi var meget bange for, at der ikke var nogen, som gad at kigge med«
Liss.

Efter at koncerter og festivaler blev noget, man gik til ‘før i tiden’, har flere og flere musikere eksperimenteret med nye måder at nå ud til deres fans og holde sig relevante.

Herhjemme er Liss et af de bands, der de seneste uger har prøvet kræfter med live-formatet online. Faktisk er det blevet en fast torsdagsting for forsangeren Søren Holm og guitaristen Vilhelm Strange, der under det kække navn LISStening Session har spillet live på Instagram de seneste to torsdage – og gør det igen i aften klokken 19.

»Det er jo måden, man er sammen med mange mennesker i dag – folk der spiser ‘sammen’ på Zoom og den slags. Så vi tænkte, at det var et godt alternativ«, siger Søren, der ellers skulle have været på en mindre europaturné sammen med resten af bandet, hvor de skulle have varmet op for Hinds og spillet et par headliner-koncerter i London og Amsterdam.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den første gang de gik live, sad de langt væk fra kameraet, ligesom de lige skulle have styr på, om de ville filme vertikalt eller horisontalt, men efter et par gange har de fået mere styr på setuppet, selvom Søren stadig synes, det er lidt akavet.

»Det er sygt mærkeligt. Det er jo ikke nogen koncert, eller det er det vel?«, spørger han lidt retorisk.

»I starten var vi meget bange for, at der ikke var nogen, som gad at kigge med, men det er der. Og folk sender requests. Det virker, som om folk synes, det er dejligt. Så vi fortsætter«.

Faktisk planlægger bandet at fortsætte så længe, det er fedt. Og fra i næste uge satser de på at være fuldtallige igen, så bassisten Villads Tyrrestrup og trommeslageren Tobias Laust også kan være med.

»Vi tænkte, at det var mest god stil at kun være to i stedet til at opfordre folk til bare at være sammen«, fortæller Søren om beslutningen om kun at være ham og Vilhelm i starten.

»Det var også nemmest at starte med kun sang og guitar. Vi har aldrig prøvet det før«.

Liss da de spille live til vores endagsfestival INPUT sidste år.

Han håber også, at de snart kan have nogle gæster med – måske allerede i aften, selvom det ikke var faldet helt på plads, da vi snakkede sammen onsdag middag.

På det tidspunkt var Søren på vej over for at øve op til ugens session.

»Vi skal mødes i dag, og så ser vi på, hvad der kunne være fedt at spille, og så prøver vi det af. Så mødes vi i morgen og øver os hele dagen op til«.

De spiller normalt fire-seks numre per gang, både for ikke at overbelaste folks tålmodighed, men også fordi det er, hvad Søren kalder deres »smertegrænse«.

»Vi har jo ikke så meget musik selv. Så det er noget med at spare. Men vi prøver at spille nogle gamle sange, og så har det været vildt fedt at dyrke noget andet musik end sit eget«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De første par gange er det blandt andet blevet til cover-versioner af Robyn og Kacey Musgraves.

Hvis du ikke har fanget de første to LISStening Sessions, kan de stadig ses på Youtube, mens aftenens ‘koncert’ altså foregår live på Instagram.

Men selvom Søren og bandet har fundet en ny måde at møde deres fans rundt omkring i verden på, så håber han stadig, at samfundet er åbnet op igen til september, så nogle af de rykkede koncerter i udlandet bliver til noget. Det er trods alt noget andet end Instagram Live.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af