Virtuel musikfestival på vej: »En hel sommer uden livemusik går simpelthen ikke«

Virtuel musikfestival på vej: »En hel sommer uden livemusik går simpelthen ikke«
Future Islands på NorthSide. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Alle musikelskere blev hårdt ramt i går aftes, da Mette Frederiksen forlængede forbudet mod større forsamlinger til og med august og dermed tvang musikfestivaler som Roskilde Festival, NorthSide, Tinderbox og Heartland til at aflyse.

Sommerfestivalerne har en stor plads i danskernes hjerte, også hos den danske bassist Mathæus Bech, der er initiativtager bag det virtuelle spillested coronakoncerter.dk, som nu udvider med en fire dage lang musikfestival fra 16. april.

Egentlig havde Bech sat projektet på pause, efter at have lagt stue til 19 livekoncerter over 21 dage – et ambitiøst projekt, der hurtigt efterlod ham udmattet. Men gårsdagens melding fik ham hurtigt på banen igen:

»En hel sommer uden livemusik går simpelthen bare ikke. Da jeg startede dette projekt, var det for at bevise, at musik er en urkraft og en nødvendighed – at den altid vil finde en vej, uanset omstændighederne, og det må man jo konstatere, at den har! Den succes, der har været i forbindelse med dette, forpligter«, skriver Bech i en pressemeddelelse.

Han er nu i fuld gang med at samle et lineup til festivalen, der løber af stablen fra 16.-19. april. Han melder løbende ud på coronakoncerter.dk.

Det virtuelle spillesteds koncerter fra marts, der blandt andet inkluderer Lydmor og BishBusch, kan høres HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af