Den legendariske trommeslager Tony Allen er død – han blev 79 år

Den legendariske trommeslager Tony Allen er død – han blev 79 år

Den nigerianske trommeslager Tony Allen er død, han blev 79 år gammel. Det rapporterer BBC, mens Pitchfork har fået dødsfaldet bekræftet af Allens manager, der udtaler, at trommeslageren døde i Paris som følge af en aortaaneurisme.

Tony Allen var især kendt for sit mangeårige samarbejde med Fela Kuti, og han var en af pionererne inden for – og skaberne af – afrobeat.

Allen arbejdede i løbet af karrieren sammen med navne som Sébastian Tellier, Charlotte Gainsbourg og Air, mens han også indgik i flere projekter med Damon Albarn.

Sammen med The Clash-bassisten Paul Simonon og The Verve-guitaristen Simon Tong udgjorde Albarn og Allen supergruppen The Good, the Bad & the Queen, som udgav to album – senest ‘Merrie Land’ i 2018.

Albarn og Allen arbejdede også sammen i en anden supergruppen, nemlig Rocket Juice and the Moon, der havde Flea fra Red Hot Chili Peppers på bas.

»Uden Tony Allen ville der ikke være noget afrobeat. Jeg var heldig at bruge mange timer med ham i et studie i London, hvor vi jammede dagene væk. Det var fucking himmelsk«, har Flea skrevet i et hyldestopslag til Allen på Instagram.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af