Først dissede Doja Cat Lana Del Rey – nu undskylder hun selv efter racismeanklager

Først dissede Doja Cat Lana Del Rey – nu undskylder hun selv efter racismeanklager
Doja Cat.

Træk lige vejret dybt, for den her bliver lidt besværlig at forklare. Klar? Okay. Here goes.

I slutningen af sidste uge røg Lana Del Rey ud i et værre internetstormvejr, da hun skrev et længere opslag, der kunne tolkes som racistisk – eller i hvert fald ubevidst fordomsfuldt. Vi har skrevet en længere artikel om dén sag, men den leder over i en anden historie vedrørende Doja Cat, som har udviklet sig over weekenden.

I det oprindelige opslag fik Lana Del Rey nemlig sammenlignet sig selv med Doja Cat på en måde, der ikke virkede vildt flatterende for sidstnævnte. Derfor kommenterede Doja Cat, der for tiden hitter stort med ‘Say So’, følgende på Del Reys Instagram: »Gang sunk that dunker«.

Hvad i alverden betyder det, tænker du måske nu. Det gjorde vi også – og det viser sig, at det er en basketreference. Vores bedste bud på en oversættelse er noget a la »dén der blev hurtigt skudt ned, hva’«.

Doja Cats kommentar var en mindre facet af den større shitstorm omkring Lana Del Reys kontroversielle opslag, men i løbet af weekenden blev førstnævnte så selv involveret i en sag om racismeanklager.

Der er nemlig dukket materiale op på internettet, der sætter Doja Cat i et ikke specielt godt lys. Der er både kommet fokus på sangen ‘Dindu Nuffin’ fra 2015, der er opkaldt efter et racistisk udtryk, samt nogle optagelser, hvor hun videochatter med en række mænd, der efter sigende er fra den yderste højrefløj.

De afsløringer førte til en heftig Twitter-storm, hvor hashtagget #DojaCatIsOverParty blev brugt flittigt. Samtidig gjorde det heller ikke sagen bedre, at Doja Cat før har været i problemer for at bruge homofobiske udtryk.

Nu har sangeren så taget konsekvensen af kritikken og postet en undskyldning på Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg har brugt offentlige chatrum, siden jeg var et barn«, skriver hun blandt andet. »Jeg burde ikke have være i nogle af de chatrum, men jeg har personligt aldrig været involveret i racistiske samtaler. Jeg undskylder til alle, jeg har fornærmet«.

Derudover skriver Doja Cat også, at hun selv er sort og stolt af at have rødder i Sydafrika. Og så siger hun, at sangen ‘Dindu Nuffin’ handlede om at ændre betydningen af et negativt udtryk: »Jeg ville flippe betydningen, men indså at det var en dårlig beslutning at bruge den term i min musik«, skriver hun blandt andet.

Og der stopper historien så indtil videre: Doja Cat, der for få dage siden var med til at sætte fokus på Lana Del Reys shitstorm, har nu været nødsaget til at undskylde offentligt efter noget lignende med hende selv i fokus.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af