Lana Del Rey forsvarer sit kontroversielle Instagram-opslag: »Det siger mere om jer, end det gør om mig«

Lana Del Rey forsvarer sit kontroversielle Instagram-opslag: »Det siger mere om jer, end det gør om mig«
Lana Del Rey. (Foto: Neil Krug)

Lana Del Rey har skabt stor polemik på Instagram, efter hun torsdag svarede tilbage på den årelange kritik af sine tekstuniverser, der kredser om misbrug og ulykkelig samt destruktiv kærlighed.

Opslaget er blevet kaldt både racistisk og tonedøvt, omend det faktisk har en pointe dybt begravet. Og nu prøver hun altså at grave pointen frem igen i et nyt Instagram-opslag fra i går aftes:

»Lige et par noter til mit ‘kontroversielle opslag’, som overhovedet ikke er kontroversielt«, indleder Del Rey. »På trods af den feedback, jeg har fået fra flere af de personer, jeg nævnte på en komplimenterende måde – hvad end det var Ariana eller Doja Cat – så vil jeg sige, at jeg står fast på min holdning til det, jeg skrev om vigtigheden af at repræsentere de mere bløde og ofte underkuede kvindepersonligheder. Der skal være plads til dem i hvad der uundgåeligt vil blive en ny bølge/tredje bølge af feminismen, som er hastigt på vej. Vent og se!«

Lana Del Rey indrømmer derefter, at hun måske skulle have givet mere kontekst i sit oprindelige opslag, hvorefter hun går i fuld offensiv mod sine kritikere:

»Jeg er ked af det over de folk, som jeg kun kan gå ud fra enten er dedikerede Trump/Pence-tilhængere eller hyperliberale eller klipklapbærende og overskrifthungrende kritikere, som ikke kan læse og derfor vil vende diskussionen til en racekrig. Det egentlige problem var om kvindelige kritikere og kvindelige artister, som er ude af kontakt med deres egen skrøbelighed og seksualitet og derfor udskælder mere seksuelt frigjorte kunstnere som mig selv og de kvinder, jeg nævnte«.

Del Rey afslutter sit opslag: »Faktisk siger det mere om jer, end det gør om mig, når I forsøger at vende diskussionen mod race. I vil have drama og I mener ikke, at kvinder kan være smukke, stærke og skrøbelige på samme tid. Være elskende og altomfavnende ved at lave små reparationer, simpelthen fordi vi får glæde ud af det. Mit mål og budskab er klart: At jeg har kontrol over min egen historie. Hvis de kvinder, jeg nævner, ikke vil associeres med mig, så er det helt fint med mig«.

Se det fulde opslag herunder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af