Ældre protestsange af Kendrick Lamar og Childish Gambino gør comeback på streaming-hitlister

Ældre protestsange af Kendrick Lamar og Childish Gambino gør comeback på streaming-hitlister
Childish Gambino i videoen til 'This Is America'.

I forbindelse med demonstrationerne i kølvandet på mordet af George Floyd er streaming af protestsange skudt i vejret.

Childish Gambinos ‘This is America’ (2018) og Kendrick Lamars ‘Alright’ (2015) har gjort comeback på Spotifys hitliste og ligger i skrivende stund henholdsvis nummer syv og 26 på den globale top-50. ‘This Is America’ er sågar trådt tilbage ind på Spotifys danske hitliste, hvor den ligger nummer 25.

I USA er udviklingen mest synlig. Her ligger Gambino-sangen nummer to på Spotify-listen (den er i øjeblikket også stor på TikTok), mens Alpha Data (der leverer tal til Rolling Stone Magazines hitlister) har annonceret, at N.W.A’s ikoniske ‘Fuck Tha Police’ blev streamet 765.000 gange alene søndag og mandag – det er en stigning på 272 procent sammenlignet med ugen før mordet på George Floyd.

Ny protestsange er også begyndt at blive udgivet – blandt andet har YG sluppet sangen ‘FTP’, der står for ‘fuck the police’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af