Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – danske talenter og amerikanske protestsange

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Dopha ‘The Game’

Dophas guitarpop går i singer/songwriter-retningen med dette nummer, der deler titel med danskerens kommende debutalbum. Det klinger af både Taylor Swift og Lucinda Williams, som hun synger råt og uforfalsket om at være forelsket i ideen om et andet menneske.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. YG ‘FTP’

Denne åndelige fortsættelse til YG’s 2016-sensation ‘FDT (Fuck Donald Trump)’ bærer titlen ‘FTP’ (‘fuck the police’), og den er selvfølgelig blevet til som reaktion på mordet på George Floyd. En vred og sydende intens protestsang, der opfordrer til oprør i gaderne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Josephin Bovién ‘Cherry Boy’

Josephin Boviéns atmosfæriske take på neosoul er intet mindre end fortryllende på den nye single ‘Cherry Boy’. En pivlækker basgang arbejder sammen med Boviéns luftige stemme og en række ejendommelige percussionfigurer, hvilket giver sangen en unik personlighed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Run the Jewels ‘A Few Words for the Firing Squad (Radiation)’

El-P overgår nok engang sig selv som producer, og til dette bombastiske afslutningsnummer på ‘RTJ4’ har han og Killer Mike sørget for både saxofon og strygerarrangement. Hermed vokser dramaet omkring den racisme og klassekonflikt, som den politiske duo skarpt skildrer i løbet af nummeret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Hoddoxx feat. Bette ‘Outta Sync’

Hoddoxx er en ny københavnsk duo bestående af E. Brown og Albert von Bülow, der opererer i spændingsfeltet mellem hiphop, r’n’b, jazz og elektronisk. De har netop udgivet deres 14 minutter lange debut-mixtape ‘Lil MixxBag’, og et højdepunkt derfra er dette samarbejde med Bette, der for en sjælden gangs skyld synger på engelsk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Terrace Martin feat. Denzel Curry, Kamasi Washington, G Perico & Daylyt ‘Pig Feet’

Kendrick Lamar-produceren Terrace Martin har samlet en dybt potent gæsteliste til protestsangen ‘Pig Feet’, der handler om politivold mod ubevæbnede sorte borgere – og mens George Floyd ikke direkte bliver nævnt, er det svært ikke at tænke på ham. Curry og Daylyt bidrager med hårdtslående vers, og Kamasi Washingtons saxofon understreger fornemt det kaos, som sangen skildrer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Freddie Gibbs & The Alchemist feat. Tyler, The Creator ‘Something to Rap About’

Rapperen Freddie Gibbs og produceren The Alchemist har begået fællesalbummet ‘Alfredo’, der i disse dage modtager roser verden over. På dette nummer derfra har de besøg af Tyler, The Creator, der stilfuldt bliver integreret i den følsomme lyd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. RMR ‘I’m not Over You’

RMR’s blanding af dybfølt country og hårdkogt gaderap bliver ved med at fortrylle os. Dette Timbaland-producerede nummer ligner på overfladen et almindeligt breakup-nummer, men i løbet af versene bliver det antydet, at han i virkeligheden synger om stoffer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Fouli ‘Loaded’

Endnu et billede fra narkohandlens ubarmhjertige verden. Fouli lægger intet sted skjul på, at det er et hårdt miljø, han rapper om, men han ser det også på den lyse side. Med det bouncy beat og det velsammenhængende flow er det svært ikke at blive revet med af de maleriske gadebilleder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Club Intl ‘Crush’

Club Intl er en ny synthpoptrio, der består af af Maxwell Kamins, Madeline Follin (Cults) og John Eatherly (Public Access TV). Debutsinglen er produceret af Johnny Jewel fra Chromatics, og sangen klinger da også af Italians Do It Better-bagmandens vanlige lyd med et intet mindre end uimodståeligt synthriff.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af