At se Kidd feste igennem samtidig med Mette Frederiksens pressemøde var det mest 2020 nogensinde

Mens rapperen i fredags kæmpede mod corona-restriktionerne på scenen i Store Vega, indførte statsministeren nye tiltag på et pressemøde. Dét sammenfald føles som det perfekte billede på 2020.
At se Kidd feste igennem samtidig med Mette Frederiksens pressemøde var det mest 2020 nogensinde
Kidd på scenen i Store Vega 16. november. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Det hev og sled i Kidd oppe på scenen. Han spjættede og sprællede, som om han wrestlede med en spændetrøje. Han ville så gerne starte mere kaos, kunne man mærke.

Rapperen havde allerede været ude på en løbetur i salen i Store Vega, selv om det nok ikke var helt regelkonformt, og han havde interageret med nogle fans, der vist nok havde en Kidd-tatovering (som dog viste sig at være en henna-variant).

Men nu, til sidst i showet her fredag den 23. oktober, var det noget med en kæde, en fan skulle give ham – før vagterne greb ind. »Skynd dig, skynd dig, skynd dig«, sagde Kidd og nåede lige akkurat at få gaven, før sikkerhedspersonalet kom for at sikre, at coronaens stramme regelsæt blev overholdt.

Det var en fascinerende indre kamp at se på. Den festglade rapper, der udstråler så meget energi, at det halve ville være for meget, skulle begrænse sig selv. Kidd – Kidd – skulle skrue ned.

Det var umuligt. Men han prøvede. Kæmpede for at feste halvvejs igennem i stedet for at give den hele armen og mere endnu.

Og er det i virkeligheden ikke dén kamp, vi alle kæmper her i 2020? For det er jo det, vi hele tiden bliver bedt om. At holde igen. Gå hjem tidligt, mødes færre, feste mindre.

Corona har gjort den latterlige maksime om at stoppe mens legen er god til lov. Faktisk bliver vi jo bedt om at stoppe nærmest lige når legen er gået i gang.

Følelsen af, at Kidds kamp er vores allesammens kamp, blev forstærket af, at rapperens koncert i fredags fandt sted samtidig med endnu et af Mette Frederiksens pressemøder. Mere smittetryk, flere restriktioner også videre – vi kender rutinen.

Kidd var også bevidst om sammenfaldet mellem ham og statsministeren. Oppe på scenen gik han og spekulerede i, hvad Frederiksen mon sagde samtidig med, at han spillede koncert. Rapperen havde nemlig en koncert i Aarhus efterfølgende, som han var bange for ville blive aflyst.

Han virkede frustreret over muligheden af en aflysning. Og bange for, at de her koncerter, der har været alt andet end nemme at planlægge, nu alligevel var i farezonen. Den frustration kan man godt forstå – tænk på, at hver af hans i forvejen to planlagte Store Vega-koncerter var blevet til fire styks optrædener. Det har krævet stort arbejde at sætte op.

Dén omlægning af koncerterne var også noget, Kidd lige skulle vænne sig til. Forrige weekend anmeldte vi således hans første Store Vega-koncert ud af otte – hvor rapperen var meget frustreret over filmende telefoner – til to stjerner.

I fredags talte Kidd faktisk om den anmeldelse og virkede synligt engageret i at bevise, at dén optræden var en sjælden svipser. Kidd har siden skrevet på sin Instagram Story, at de negative anmeldelser var »berettigede«, og at han »misforstod konceptet coronakoncerter«.

Hans løsning til, hvordan det kunne blive bedre? Mere fest! Så i fredags bestemte Kidd helt enkelt, at Store Vega skulle være en Crazy Daisy-agtig diskoteksfest. Om man så kunne stå op eller ej.

Og det lykkedes til fulde. Jeg troede ikke, det var muligt at holde en siddende dansefest, men da jeg så ud over publikum under hitkavalkaden sad størstedelen og hoppede i sædet med armene i vejret. Det var som at se en hel fest, hvor alle strittede imod en usynlig sikkerhedssele.

På den måde spejlede koncertgæsterne faktisk Kidd. For ligesom den spjættende stjerne på scenen, kæmpede publikum næsten fysisk imod restriktionerne. De måtte ikke stå op, men de måtte bare danse.

Senest med dén koncert tror jeg, at Kidd har forstået konceptet coronakoncert, for showet var det perfekte billede på 2020: Mens Mette Frederiksen nedfældede den næste omgang restriktioner, sad hele Store Vega og spjættede i stolene, mens Kidd lignede en, der desperat prøvede at lade være med stagedive ned fra scenen.

Det var en smuk kamp, hvor alle prøvede at feste lige akkurat så meget, de kunne få lov til. Og måske lidt mere endnu, mens ingen kiggede.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af