Taylor Swift gør alvor af planen om at genindspille gamle sange – hør en bid af ny ‘Love Story’

Taylor Swift gør alvor af planen om at genindspille gamle sange – hør en bid af ny ‘Love Story’
Taylor Swift. (Foto: Mark Metcalfe/Getty Images)

Man må give Taylor Swift, at hun forstår at tage sine konflikter hele vejen. Sangeren har før beefet med Kanye West i årevis og kæmpet mod Spotify, som længe blev nægtet adgang til hendes musik. Men popstjernens nyeste fejde tager alligevel prisen.

For et års tid siden blev rettighederne til hendes første seks album nemlig købt af musikbranche-manden Scooter Braun, der blandt andet var manager for Kanye under dennes strid med Swift. Inden da havde Swift selv forsøgt at købe dem, så hun blev forståeligt nok vred, da hendes nemesis’ eksmanager i stedet pludselig ejede hendes værker.

Men Taylor Swift er ikke typen, der bare lige accepterer sådan et nederlag. I stedet har hun erklæret at ville genindspille de gamle album. For Scooter Brauns ejerskab af musikken drejer sig kun om de konkrete originaloptagelser af musikken. Enhver nyindspilning ville Swift eje selv.

Hvis popstjernen fører den plan ud i livet, ville hun således eje rettighederne til de nye versioner af sine gamle sange – mens ejerskabet af de oprindelige indspilninger ville falde gevaldigt i værdi. Win-win for Swift.

Senest har Braun solgt rettighederne til de oprindelige sangoptagelser videre, men Taylor Swift har udtalt, at hun står ved sin plan om at indspille sangene på ny. Og dén trussel bliver der tilsyneladende gjort alvor af.

For i en ny reklame for datingsitet Match (der er lavet af Swifts ven Ryan Reynolds), kan man således høre en bid af den tidlige Swift-klassiker ‘Love Story’ i en ny version, der umiddelbart lyder lige så fantastisk som altid.

Sangeren melder desuden ud via Twitter, at hun ikke er færdig med genindspilningerne. »Jeg arbejder hårdt på at få musikken ud til jer snart«, lyder det.

Well played, Swift, siger vi bare. Men den sande vinder, hvis du spørger os? Datingsitet Match, der lige fik en hel del mere opmærksomhed, end de havde regnet med, for en – lad os være ærlige – ikke overdrevet spændende reklame.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af