Mette Frederiksen har godt nyt: Festivaler er »inden for rækkevidde«

Mette Frederiksen har godt nyt: Festivaler er »inden for rækkevidde«
Mette Frederiksen. (Foto: Omer Messinger/Getty Images)

Det har været svært at vide, om man tør tro på, at sommerens festivaler kan finde sted. Så sent som i går publicerede vi to artikler, der henholdsvis talte for og imod, og for nylig har Roskilde Festival efterlyst en mere klar plan oppefra i et interview hos Soundvenue.

Den plan kommer måske meget snart, viser det sig nu. Mette Frederiksen har i dag gæstet ‘Go’ Morgen Danmark’ på TV2, og her fortalte hun, at der senest den 23. marts skal være en plan med konkrete datoer for, hvad der kan åbne hvornår.

Derudover udtalte statsministeren sig specifikt om festivalerne.

»Jeg tror på som statsminister, at det er inden for rækkevidde, at vi kan sidde igen og lytte til en koncert, og at der kommer festivaler igen, hvor vi kan stå tæt, og at vi får et kulturliv, der lever. Det tror jeg«, lød det ifølge TV2 fra Mette Frederiksen.

Efterfølgende er vaccinationsplanen dog blevet udskudt endnu engang her til formiddag grundet, at Danmark sætter brugen af AstraZeneca-vaccinen i bero.

Mette Frederiksen tror dog på sommeren, har hun til formiddag udtalt til pressen i forbindelse med et besøg på Herlev Hospital: »Jeg tror på en sommer med nærmest et normaliseret Danmark. Det tør jeg godt sige i dag, hvis danskerne fortsat lader sig teste og vaccinere«.

Så intet er sikkert endnu – men for festivalsommeren er det et sjældent optimistisk budskab.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af