Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Benjamin Havs posse cut og pletskud fra hjemlige talenter

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Benjamin Havs posse cut og pletskud fra hjemlige talenter
Mina Okabe. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Erika de Casier ‘Drama’

Den passiv-aggressive hviskende vokal på ‘Drama’ går rent ind. Det gør danske Erika de Casiers fremragende r’n’b som regel. ‘Drama’ er hendes anden single på det engelske pladeselskab 4AD, og vi håber på det kraftigste, at den kontrakt betyder, at der er et album om hjørnet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Nick Cave & Warren Ellis ‘White Elephant’

Det er ikke let at vælge et højdepunkt fra Nick Cave og Warren Ellis’ nye mesterværk, ‘Carnage’. Men den dramatisk orkestrerede ‘White Elephant er da ikke noget skidt bud med fremragende linjer som »I am a Botticelli Venus with a penis«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Selma Judith ‘Some Folklores’

Vi har længe ventet på nyt fra den harpespillende r’n’b-komet Selma Judith, der var ganske tavs i hele 2020 – men nu er der endelig lyd fra hende igen. ‘Some Folklores’ er første udspil fra et kommende debutalbum, og den viser en Judith med mere nerve end tidligere, side om side med smukke violin- og harpelyde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Benjamin Hav feat. Orgi-E, Artigeardit & Carl Knast ‘Velkommen’

På Benjamin Havs tredje soloalbum, ‘Tesla’, kører han desværre lidt i ring. Men der er skam højdepunkter, såsom det topstærke posse-cut ‘Velkommen’. Fire rappere, der trådte ind på scenen på vidt forskellige tidspunkter, lyder her som en fælles front, man ikke tør fucke med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Mina Okabe ‘Like Other People’

Den varme soveværelsesintimitet på dansk-japanske Mina Okabes ‘Like Other People’ er lige til at falde i svime over, og der bliver trykket på alle de rigtige tangenter for at skabe det mest vidunderlige nærvær. En værdig efterfølger til stortalentets 2020-debutsingle ‘I’m Done’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lil Baby feat. EST Gee ‘Real As It Gets’

Lil Baby bliver bare bedre og bedre for hver sang, han udgiver. Det svimlende loop i beatet til ‘Real As It Gets’ står helt perfekt over for hans melodiske, næsten vrælende autocroon – som får ideelt modspil af den nærmest totalt modsatte, mere traditionelle rapstil fra EST Gee.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. St. Vincent ‘Pay Your Way In Pain’

Den hektiske synthfunk-sang ‘Pay Your Way In Pain’ giver os store forhåbninger forud for St. Vincents kommende album, ‘Daddy’s Home’, der lander 14. maj. Det er en radikalt ny lyd for hende, men det lyder umiskendeligt af St. Vincent, der jo også er i evig udvikling.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Lise Westzynthius ‘I Know I Should Go’

Efter to dansksprogede album vender Lise Westzynthius tilbage til det sprog, hun slog igennem med. Og med sin dramatiske, synthbaserede rockstil er ‘I Know I Should Go’ lige det høje niveau, vi stadig her et lille kvart århundrede inde i karrieren forventer fra Westzynthius.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Artigeardit & Carmon ‘B2B’

Carmon og Artigeardit fungerer helt perfekt sammen. Det viste de på ‘Elvis’, og det viser de igen på ‘B2B’. Begge rappere oser af attitude, og de udveksler linjer til højre og venstre som om de er totalt på bølgelængde – hvilket de sikkert også er. Man begynder lidt at ønske et fællesalbum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Japanese Breakfast ‘Be Sweet’

‘Be Sweet’ er new wave-klingende poprock af bedste skuffe, og hvis du er lidt 80’er-nostalgisk eller bare småforelsket, er det her et must-listen. Singlen varsler desuden, at Japanese Breakfast udgiver albummet ‘Jubilee’ 4. juni.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af