Liss-forsanger Søren Holm er død

Liss-forsanger Søren Holm er død
Søren Holm. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Søren Holm, forsanger i det danske band Liss, er tragisk gået bort den 25. maj. Det skriver hans tre bandfæller – Vilhelm Strange, Villads Tyrrestrup og Tobias Hansen – i et opslag på Facebook.

»Kære Allesammen, Vores elskede Søren er tirsdag d. 25. maj pludseligt blevet taget fra os. Søren var det smukkeste, sjoveste, sødeste menneske, der altid passede på alle omkring ham. Vi er knuste og i chok. Sammen med Sørens familie beder vi om fred og ro til at sørge. Villads, Vilhelm og Tobias«, står der i opslaget.

Søren Holms unikke vokal var fra starten af karrieren med Liss en uvurderlig del af bandets uimodståeligt funky popmusik: Det stod klart allerede på debutsinglen ‘Try’ i 2015, der hurtigt og fortjent satte gang i en både hjemlig og international interesse i bandet.

I 2016 udgav Liss deres første ep ‘First’, som vi slet og ret kårede til den allerbedste danske musikudgivelse det givne år. Efter en længere pause vendte Liss i 2019 og 2020 tilbage med to ligeså stærke ep’er, ‘Second’ og ‘Third’.

Liss udgav tidligere i år singlerne ‘Only Kisses’, ‘Precious’ og ‘Leave Me on the Floor’. Bandet skulle i august og september have været på turné i Danmark.

I 2019 talte vi med Søren Holm om ti sange, der har defineret ham som musiker og menneske. Her fortalte han blandt andet, hvordan den britiske artist Tirzahs ep ‘I’m Not Dancing’ gav ham lyst til blive musiker:

»Jeg kan huske, jeg faldt over ’I’m Not Dancing’-ep’en helt tilfældigt, og jeg synes bare det lød så umiddelbart og enkelt. Det gav mig virkelig energi og inspiration til at åbne GarageBand, lave et dårligt trommebeat, spille lidt klaver og synge ind i computeren. Når jeg nu ikke var særlig god til at spille instrumenter på det tidspunkt, var det virkelig den her mere simple musik – i positiv forstand – der fik mig til at indse, at jeg ikke behøvede være en ligeså god guitarist som Prince eller dem fra Muse for at lave musik«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af