Marilyn Manson sagsøgt af tidligere assistent for seksuelt overgreb, vold og chikane

Marilyn Manson sagsøgt af tidligere assistent for seksuelt overgreb, vold og chikane
Marilyn Manson. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)

En række kvinder har de seneste måneder delt gruopvækkende historier om Marilyn Mansons overgreb og manipulation – blandt andre rocksangerens ekskærester Evan Rachel Wood, Ashley Morgan Smithline og Esmé Bianco. Sidstnævnte sagsøgte tidligere på måneden Manson for blandt andet seksuelle overgreb, og nu følger en anden kvinde trop.

The Cut og Pitchfork bekræfter således, at Marilyn Mansons tidligere assistent, Ashley Waters, nu sagsøger musikeren for seksuelt overgreb, vold og chikane.

I søgsmålet anklager Walters sin tidligere arbejdsgiver for at »have brugt sin magtposition, kendthed og forbindelser til at udnytte og plage« hende. Søgsmålet beskriver, at Manson lokkede den dengang 26-årige fotograf til at tage assistentstillingen i 2010 »med løfter om kunstneriske samarbejder og kreative muligheder«. Det viste sig imidlertid, at Mansons hensigt var »at skabe et miljø, hvor Sagsøger blev udsat for personlig og professionel seksuel udnyttelse, manipulation og psykisk misbrug«.

Sagsanlægget beskriver Walters første, traumatiserende møde med Manson, som havde kontaktet hende på sociale medier. I hans hjem indvilgede hun i at lave et photo shoot med Manson, som »insisterede« på, at hun tog sin trøje af. Herefter skubbede sangeren angiveligt Walters over på hans seng og holdt hendes arme fast, mens han forsøgte at kysse hende. Da hun undveg, bed Manson hende ifølge søgsmålet i øret, »mens han tog hendes hånd og placerede den i hans undertøj«. Herefter forlod Walters Mansons bolig.

Efter den hændelse »bombarderede« Manson Walters med rosende tekstbeskeder, og hun endte med at tage imod jobbet til trods for den ubehagelige oplevelse hjemme hos ham på grund af de karrieremæssige muligheder.

Sagsanlægget beskriver, hvordan Manson »intentionelt skabte en atmosfære, som var isolerende«, og at han »begyndte at nægte Walters at besøge familie i de fleste ferier eller holde fri«. Det var angiveligt et krav, at hun kunne arbejde i 48 timer i streg, og hun var konstant bange for ham på grund af hidsige anfald, hvor han kastede ting efter hende, skubbede til hende og truede med at begå selvmord.

Marilyn Mansons repræsentanter har over for Pitchfork benægtet enhver anklage om overgreb.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af