Justice-medlem om Justin Biebers ‘Justice’: »Det er et meget bevidst rip-off«

Justice-medlem om Justin Biebers ‘Justice’: »Det er et meget bevidst rip-off«
Justin Bieber. (Foto: Mike Rosenthal)

Da Justin Bieber i marts afslørede coveret til sit nye album ‘Justice’, var folk på internettet hurtige til at sammenligne udtrykket med selve bandet Justices coveræstetik.

Det drejede sig om fonten af skriften og t’et i ‘Justice’, der var lavet om til et kors – ligesom hos Justice.

En joke fra Justices bagland blev fulgt af mere alvorlige anklager om kopiering og et påbud mod at bruge fonten, og nu har Justices egen Gaspard Augé så kommenteret sagen i et nyt interview hos The Guardian.

»Selv om Bieber er fra Canada, passer hans handlinger til tankesættet fra amerikansk hegemoni: ‘Ah ja, det er bare et lille band fra Frankrig, jeg er sikker på, at vi kan tage deres navn, det vil ingen tage sig af’«, siger Augé, der netop har udgivet sit første soloalbum ‘Escapades’.

Tilbage i marts hævdede Justices management desuden, at de var blevet kontaktet af Biebers repræsentanter med henblik på at diskutere et logo.

»Vi ejer naturligvis ikke ordet ‘Justice’, og vi ejer ikke korset. Men [Biebers] management henvendte sig først for at spørge om, hvor vores logo kom fra, så det er ikke et uheldigt tilfælde. For mig er det et meget bevidst rip-off. Og det er der, problemet ligger«, udtaler Augé til The Guardian.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af